MINI prezinta editia limitata MINI John Cooper Works World Championship 50

Editia limitata MINI John Cooper Works World Championship 50 evoca aparitia marcii MINI, dar si titlul John Cooper Formula One, obtinut in urma cu 50 de ani.

In vara anului 1959, Alec Issigonis prezenta conceptul unui automobil cu dimensiuni reduse, cu motor cu patru cilindri asezat transversal in fata si care putea transporta patru persoane impreuna cu bagajele lor. In acelasi an, constructorul de automobile sport, John Cooper, castiga titlul Formula One World Championship, cu Jack Brabham la volan.

In semn de apreciere pentru aceste etape importante din parcursul marcii, astazi, mai tarziu cu 50 de ani, editia limitata MINI John Cooper Works World Championship 50 este dedicata startului triumfal al marcii MINI, dar si titlurilor obtinute in motorsport de catre John Cooper si echipajul sau.

Editia MINI John Cooper Works World Championship 50 a vazut lumina zilei, tinandu-se cont de ideile lui John Michael Cooper, fiul lui John Cooper, a carui semnatura apare pe caroseria automobilului.

MINI John Cooper Works World Championship 50 se va produce in doar 250 de exemplare si are la baza modelul MINI John Cooper Works, care este propulsat de un motor biturbo de 1,6 litri, care beneficiaza de injectie directa de benzina si care, produce 211 CP (260 Nm intre 1.850 si 5.600 rpm). Noul model aniversar MINI ajunge pana la 100 km/h in 6,5 secunde, atinge maxim 238 km/h, iar consumul sau mediu comunicat este de 6,9 litri/100 km. Emisiile de CO2 au valoarea de 165 g/km.

Automobilul se remarca, la exterior, printre altele, prin noua vopsea "Connaught Green", faimoasa in anii ’50-’60, in cursele automobilistice din Marea Britanie.

Dar dincolo de culoare, dar si de capacitatile sale tehnice, MINI John Cooper Works World Championship 50, mai detine si alte detalii, pentru care merita sa fii unul dintre cei 250 norocosi posesori ai modelului.

Adaugă un comentariu