Ministrul Transporturilor: În 2018 suntem pregătiţi să recepţionăm minimum 156 km de autostrăzi

Suntem pregătiţi să recepţionăm, în 2018, minimum 156,79 kilometri de autostradă, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din comisiile reunite de buget-finanţe, cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al ministerului de resort aferent anului viitor.

Potrivit acestuia, tronsoanele de autostrăzi ce urmează să fie recepţionate anul viitor sunt ‘ciotul’ de 3 kilometri al autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, Ogra – Tg.Mureş, Ogra – Câmpia Turzii, nodul Gilău, Lugoj – Deva şi Sebeş – Turda.

‘În anul 2018 estimăm şi suntem pregătiţi să recepţionăm minimum 156,79 kilometri de autostrăzi. Acestea sunt: Ogra – Tg. Mureş, Ogra – Câmpia Turzii, de asemenea un alt sector pe Ogra – Câmpia Turzii, nodul Gilău, Ogra – Câmpia Turzii un al treilea sector, Lugoj – Deva, care are trei sectoare, Sebeş – Turda de asemenea cu trei sectoare, finalizăm Bucureşti – Ploieşti şi ne vom strădui să depăşim aceşti 156,79 de km în anul 2018, în măsura în care vom identifica fonduri pentru plata acestor lucrări’, a precizat ministrul Stroe.

Şeful de la Transporturi a afirmat că bugetul general consolidat al MT pe anul 2018 este în sumă de 9,132 de miliarde de lei credite bugetare, iar 30,9 milioane de lei credite de angajament.

Pe de altă parte în acest an nu s-a finalizat niciun kilometru de autostradă. Dezastru pe toate planurile la bilantul de final de an al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere! 0 km de autostrazi, 0 km de variante de ocolire, 0 km de drum national finalizati in 2017!’, susține Asociatia Pro Infrastructura.

Adaugă un comentariu