Mit sau adevăr? O mașină de Formula 1 ar putea merge invers printr-un tunel

În lumea auto circulă un mit conform cărora un monopost de Formula 1 ar putea merge invers într-un tunel cu o viteză de peste 300 de km/h datorită forțelor de atracţie gravitaţională.

Un automobil de Formula 1 produce o forță de atracţie gravitaţională de 3,5 G în viraje, ceea ce înseamnă, cu alte cuvinte, că există suficientă forță aerodinamică pentru ca un monopost să fie condus cu capul în jos printr-un tunel.

Cu cât s-a scumpit un plin’ de benzină sau motorină în ultimele 5 luni

Atenţie! PREŢUL unei ROVINIETE va creşte cu 85%! Vezi de când intră în vigoare noile TARIFE

Ba mai mult, teoria cu pricina a fost demonstrată în teorie de cei de la Hot Wheels Test Track. Pentru a reuși performanța, automobilul ar trebui să intre în tunel cu o viteză de peste 300 de km/h.

Vitezometrul te minte! Uite CUM AFLI VITEZA REALĂ a mașinii tale!

ȘTII CÂND SE MONTEAZĂ ANVELOPELE DE IARNĂ? Ce trebuie să faci ca SĂ EVIȚI AMENDA!

Singura problemă ar fi uleiul din motor care nu ar mai ajunge în pistoane. din cauza gravitației. Dar, cu câteva modificări, mașina ar putea circula invers fără nicio problemă. La fel, pentru o asemenea cascadorie, ar trebui modificat și sistemul de frânare, dar și acest lucru este posibil.

Totodată, ar trebui ca tunelul să fie construit perfect întrucât mașinile de Formula 1 sunt extrem de sensibile la orice denivelare. Și ar mai fi nevoie de un tunel destul de lung pentru ca mașina să meargă pe… “tavan”.

Adaugă un comentariu