Tariful rovinietei pentru dube şi maşinile de mare tonaj se va majora

Ministerul Transporturilor propune majorarea cu cel ţin 85% a tarifelor aferente rovinietei pentru dube şi camioane, măsura fiind luată pentru a evita declanşarea procedurii infringementului de către Comisia Europeană.

Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

Iată unde sunt amplasate cele 74 de camere video folosite pentru verificarea rovinietei

Potrivit proiectului de Ordonanţă, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone va creşte de la 320 euro, la 600 euro pe an.

Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România – rovinieta – va creşte pentru vehiculele pentru transportul de marfă mai grele de 3,5 tone (categoriile C şi D), urmând să se majoreze cu cel puţin 85%, reiese dintr-un proiect normativ publicat de Ministerul Transporturilor.

ȘTII CÂND SE MONTEAZĂ ANVELOPELE DE IARNĂ? Ce trebuie să faci ca SĂ EVIȚI AMENDA!

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 01 martie 2014. Modificările constau în majorarea tarifului zilnic la 12 euro, netranspus nici până în prezent şi recalcularea tarifelor pentru celelalte perioade de valabilitate.

În prezent, din cauza netranspunerii tarifului zilnic de 12 euro, există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României’, se arată în document. Ca atare, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone creşte de la 4 la 12 euro pentru o zi, de la 16 la 30 de euro pentru 7 zile, apoi de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile şi de la 320 la 600 de euro pentru 12 luni.

Cele mai folosite metode prin care te păcălesc samsarii! Uite la ce să fii atent!

Doar în Rusia: cu transportorul blindat la furat din supermarket

În continuare, rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa cuprinsă între 7,5 şi 12 tone creşte de la 7 la 12 euro pentru o zi, de la 28 la 33 de euro pentru 7 zile, apoi de la 56 la 66 de euro pentru 30 de zile, de la 160 la 188 de euro pentru 90 de zile şi de la 560 la 660 de euro pentru 12 luni. Potrivit proiectului normativ, tarifele de utilizare achitate anterior intrării în vigoare a tarifelor prevăzute în noua Ordonanţă „îşi vor menţine valabilitatea”, în sensul că după intrarea în vigoare şoferii nu trebuie să achiziţioneze noi roviniete, ci merg cu cele pe care le-au cumpărat anterior.

TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE: Cum primeşti banii înapoi

Povestea celebrului Mercedes deținut de Ceaușescu! Unde a ajuns

 

taguri
    Alex says:

    Dar ca nu avem drumuri asfaltate si autostrazi si avem salariile cele mai micinu există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României.??? Ne conduc niste LIMBISTI CARE SCUIPA SI LING. TARA PIZDII

Adaugă un comentariu