Trei modele din gama Renault vor dispărea. Ce planuri au francezii

Criza COVID-19 a afectat atât de mult industria, încât unii producători taie modele de pe listă. Renault vrea să renunțe la trei dintre ele.

Citește și:

Coronavirus: cum vom circula cu mașinile după 15 mai și ce trebuie să scriem în declarație

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi trece printr-un amplu proces de restructurare, ca urmare a impactului pe care criza coronavirusului l-a avut asupra producătorilor auto. În cazul Renault, asta înseamnă un program — pentru următorii trei ani — de reducere a costurilor cu două miliarde de euro.

„Proiectul nu este încă bătut în cuie dar Espace, Scenic și sedanul Talisman ar trebui deja să fie considerate șterse din viitoarele programe de producție, este de înțeles că aceste modele se vor opri. (…) Pe scurt, mai puține MPV-uri și sedanuri și mai multă concentrare pe crossovere și SUV-uri’, a declarat o sursă apropiată companiei, citată de Reuters.

CEO-ul Clotilde Delbos a declarat, cu altă ocazie, că nu vor exista tăieri de costuri, pierderi de loc de muncă sau închideri de fabrici, însă discuțiile pe care producătorul le are cu statul francez privind ajutorul de la stat sunt privite cu o oarecare suspiciune.

Adaugă un comentariu