Încă o fază de modernizare tehnică și estetică pentru Mazda CX-5, cu accent pe rafinament

Mazda CX-5 nu este la primul facelift, dar adevărul este că o actualizare tehnică și stilistică nu strică niciodată, chiar dacă vorbim de mașina cu caracter de avangardă care a adus marca niponă în segmentul SUV-urilor avansate, cu pronunțată tentă dinamică și tușă premium.

Oricum, Mazda CX-5 nu își arăta nici pe departe vârsta conceptuală reală (prezentarea sa în premieră a avut loc în 2012). Cât despre recenta sa actualizare, aceasta a venit să ridice sesizabil nivelul unei valori deja confirmate printre SUV-urile din segmentul compact suprior.

Una dintre noutățile tehnice demne de toată atenția constă în introducerea programului Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive). Acesta îi permite conducătorului să aleagă cel mai potrivit mod de rulare dintre cele presetate cu o singură atingere a unui comutator. Unele variante echipate cu tracțiune integrală i-Activ AWD beneficiază în continuare de modul Off-Road, care asigură o deplasare mai sigură și mai stabilă în condiții de aderență problematică.

Tușa superioară de rafinament a modernizatului CX-5 se regăsește în perfecționarea suspensiei și în reducerea intensității zgomotului (acesta se situa deja la valori competitive). În plus, scaunele au fost modificate pentru a spori confortul șederii și a face deplasările lungi mai puțin obositoare.

Noile detalii de design vizibile la părțile din față și din spate personalizează mai bine ca niciodată SUV-ul nipon. Farurile și stopurile arată acum altfel, iar inspirația lor de natură high-tech-dinamică împrospătează expresivitatea de ansamblu a designului mașinii. În ofertă a fost adăugată și o nouă culoare exterioară, Zircon Sand.

Pentru ca modernizarea să capete o relevanță clară, nivelurile de dotare ale seriei Mazda CX-5 au fost restructurate și redenumite. Acum, CX-5 este propusă cu liniile de finisare Newground, Homura și Takumi Plus. Sincronizîndu-se la tendințele în vigoare, Mazda CX-5 dispune acum de noi sisteme de siguranță și de asistare a conducerii, reunite sub denumirea generică i-Activsense (include acum Cruise & Traffic Support – CTS).

Adaugă un comentariu