Motivul pentru care nu trebuie să lași acest obiect în mașină

Interiorul unei mașini poate să se încingă destul de puternic în timpul verii și chiar și în alte anotimpuri, dacă vehiculul este parcat într-un loc fără umbră. Ei bine, un american a descoperit că nu trebuie să lase o oglindă parabolică în interiorul unei mașini. Cine ar fi crezut?

De neimaginat! Cum era să moară un șofer român după ce a scos mașina din service

Aparent, americanul respectiv este pasionat de cuptoare solare, iar acestea folosesc oglinzi de dimensiuni generoase. În cazul de față, a reușit să găsească o antenă de satelit pe marginea drumului și a învelit-o cu Mylar. Folia respectivă este folosită și pentru difuzoare auto, dar este cunoscută pentru proprietățile sale de a reflecta lumina și căldura.

La un pas să arunce o benzinărie în aer după ce a încercat să omoare un păianjen cu bricheta! VIDEO

Mark Kossover, americanul în cauză, a simțit nevoie să le arate și colegilor de la birou creația sa. Aparent, ea poate să pasteurizeze un litru de apă în 15 minute. Vorbim despre o temperatură de peste 70 de grade Celsius, realizată doar prin reflexia luminii Soarelui. În mod evident, lucrurile pot deveni periculoase dacă o asemenea oglindă ajunge în apropierea unor elemente inflamabile.

Un cuplu cere despăgubiri de 1,35 milioane de euro după ce un Porsche Panamera a ars cu tot cu garaj

Din nefericire pentru el și al său Subaru Outback, a uitat oglinda parabolică în portbagaj. Câteva ore mai târziu, Mark s-a întors la mașina sa și a descoperit că poți avea noroc și când ai ghinion. Practic, oglinda parabolică din portbagaj i-a topit mai multe ornamente din plastic de la interiorul hayon-ului.

De ce este bine să folosești oglinzile laterale

Acestea ar fi putut să ia foc, dar calitatea unor mase plastice din automobile este la un nivel suficient de ridicat încât să nu ia foc atât de ușor. Sigur, Mark și-a dat seama că situația ar fi putut să fie mult mai gravă, de unde și postarae de pe blogul său.

Foto: Mark Kossover

Un Lamborghini Huracan distrus la benzinărie din neatenția unui alt șofer

    Pacala says:

    Cine s-ar fi gandit ??????? ….cred ca orice persoana cu jumatate de neuron functional. Persoana era pasionata de reflexia soarelui pentru a mari temperarura ????? Sunt 2 variante, ori scribul minte prosteste, ori americanii sunt la acest nivel.

    Nikola says:

    Nu , nuu…, ce e scris acolo e purul adevar, problema e ca experimentatorul e unul din cei destepti, care nu are voie sa-si strice creierul cu gandire logica, are bani deci e destept, la ce masina are,…. avem noroc ca nu s-a intalnit cu unul care scapara , formau ceva periculos de manuit ce face mult zgomot si demoleaza tot ce e in raza de actiune, ghiciti ce poate fi? Nivelul tuturor de peste ocean, si sunt asa de inalti ca bradu…..Doamne,… Doamne… si iar Doamne!

Adaugă un comentariu