Delicatesă franceză pentru admiratorii motorsportului tradițional și ai genului GT: Alpine Elf Europa Cup revine în forță!

După două etape încinse care au dat startul pentru a începe competiției monomarcă Alpine, este de așteptat ca intensitatea disputelor să crească pe circuitul Magny-Cours, fostă gazdă a Grand Prix-ului Franței în Formula 1. Acum toți concurenții vor să confirme sau să inverseze primele tendințe consemnate la Nogaro.

Ajunsă la ediția a cincea, Alpine Elf Europa Cup a fost definită pentru a fi intens competitivă. Poate tocmai din acest motiv începutul sezonului nu a fost suficient pentru a pune în evidență ascendentul cuiva anume dintre concurenți. Avem deja șase piloți diferiți care s-au bucurat deja de plăcerea de a urca pe podium în primele două etape.

Cu toate acestea, o primă ierarhie a fost stabilită, deoarece Edwin Traynard (Chazel Technologie Course) deține în momentul de față locul întâi în clasamentul general. După victoria sa în etapa a doua, cea de la Nogaro, francezul va încerca la Magny-Cours să-și consolideze statutul de lider și să se detașeze de rivalii săi la clasa Junior 2. Cu toate acestea, mai mulți participanți vor să încerca să preia conducerea în locul său, începând cu coechipierul Lucas Frayssinet (Chazel Technologie Course), care a câștigat în etapa de la Gers.

Clasați al doilea și al patrulea în primele două curse, Rodolphe Wallgren (Herrero Racing) și Louis Méric (Race Cars Consulting) vor face și ei eforturi pentru a prelua conducerea, în timp ce Simon Tirman (Autosport GP) dorește să obțină o poziție mai apropiată de marile lui ambiţii. În cele din urmă, Paul Cauhaupé (Patrick Roger by Autosport GP) se va baza pe sfaturile antrenorului său Lilou Wadoux pentru a puncta în etapa din săptămâna aceasta.

La categoria Gentlemen, belgianul Philippe Bourgois (Chazel Technologie Course) intenționează să-și mențină dinamica, folosindu-și experiența pentru a mări diferența față de urmăritorii săi, conduși de Anthony Fournier (Race Cars Consulting). Cu două locuri pe podium în prima rundă a sezonului, acesta din urmă vrea să-și forțeze pentru a-și învinge rivalul și a-l depăși pe Laurent Richard (Herrero Racing), cu care împărtășește cam aceeași situație de concurs.

Fiind vorba despre o clasă în care fiecare punct ar putea face diferența până la sfârșitul sezonului, Frédéric Roy (Chazel Technologie Course), Jean-Paul Dominici (Chazel Technologie Course) și Marc Sevestre (GP Autosport) vizează toți clasarea în top-3 din 2022. Un alt pilot care merită să fie urmărit este Mickaël Carrée (T2CM). El este familiarizat în mod special cu circuitul Magny-Cours, ceea ce i-ar putea fi de folos pentru a-și începe ascensiunea în ierarhie. Sâmbătă 14 mai vom afla deznodământul etapei Alpine Elf Europa Cup de la Magny-Cours.

Adaugă un comentariu