Natura înconjurătoare va fi protejată activ de uzina BMW din Steyr, unde va fi produsă o nouă generație de propulsii electrice.

Următoarea generaţie de sisteme de propulsie electrice BMW va fi fabricată la uzina grupului din Steyr începând din 2025. Atât producția, cât și dezvoltarea vor fi integrate în spațiul de acolo, pe măsură ce uzina BMW Group din Steyr va progresa în angajarea spre un viitor electrificat.

BMW Group va investi aproximativ un miliard de euro pentru dezvoltarea competenţelor în acest domeniu până în 2030. Creşterea semnificativă a capacităţii industriale – anunţată de companie în cadrul unui eveniment ce avut loc luni, 20 iunie – va garanta că uzina austriacă din Steyr rămâne locaţia principală pentru fabricarea sistemelor de propulsie BMW.

“Această fabrică a dezvoltat şi a produs motoare termice pentru mărcile noastre BMW şi MINI de mai bine de 40 de ani. Unul din două automobile BMW Group din întreaga lume are deja o «inimă» construită în Steyr. Din 2025, aici vom dezvolta şi vom produce şi următoarea generaţie de sisteme de propulsie electrice”, explică Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie. “Anii de experienţă şi competenţa bogată în sisteme de propulsie fac din uzina BMW Group din Steyr locaţia ideală pentru mobilitatea durabilă a viitorului”, a adăugat el la lansarea proiectului.

La evenimentul inaugural al proiectului, cancelarul austriac Karl Nehammer a adăugat: “Industria este un partener important atunci când vine vorba de consolidarea Austriei ca centru de afaceri, crearea de locuri de muncă şi stimularea inovaţiei. Este un factor favorizant pentru o luptă eficientă şi durabilă de succes împotriva schimbărilor climatice. În prezent, BMW Group în Austria este deja o companie model în toate aceste privinţe. Funcţionează ca un motor puternic pentru un viitor durabil pentru ţara noastră, demonstrând încă o dată că protecţia climei şi creşterea economică nu sunt contradictorii, ci pot merge împreună.”

Alexander Susanek, directorul general al uzinei BMW Group din Steyr, a oferit o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă producţia de sisteme de propulsie electrice pentru locaţie: “Acest pas este, fără îndoială, cel mai important reper de la inaugurarea în 1979. Anual vom produce mai mult de 600.000 de sisteme de propulsie electrice – menţinând în acelaşi timp o utilizare ridicată a capacităţii de producţie pentru motoarele diesel şi pe benzină. Până în 2030, aproximativ jumătate din cei 4.400 de angajaţi ai noştri vor lucra în mobilitate electrică. De asemenea, acesta este un pas enorm către asigurarea locurilor de muncă aici, la uzina BMW Group din Steyr, pe termen lung.”

În continuare, Steyr va produce toate componentele de bază pentru motoarele electrice integrate în sistemele de propulsie ale automobilelor BMW: rotorul şi statorul, transmisia, invertorul şi carcasa. Apoi, aceste componente vor fi montate pe două linii de asamblare noi.

Pentru a îndeplini aceste sarcini, zonele de producţie existente vor fi renovate şi vor fi create spaţii noi: o hală de producţie cu două etaje va găzdui două linii de asamblare pentru sisteme de propulsie electrice, inclusiv asamblarea transmisiei. Noua clădire va fi folosită şi pentru fabricarea electronicii de putere cu tehnologie de cameră curată. O a doua clădire nouă va extinde zonele logistice. Ca urmare, suprafaţa totală de producţie va fi extinsă cu aproximativ 60.000 de metri pătraţi. Investiţiile în producţie vor totaliza aproximativ 710 milioane de euro până în 2030.

Punct de cotitură pentru locaţia în dezvoltare Steyr: Un sistem de propulsie electric complet nou va fi dezvoltat în premieră la Steyr. Ca locaţie de cercetare și dezvoltare, Steyr a revoluţionat motorul diesel şi a continuat să-l optimizeze de atunci. Acum, această poveste de succes se va repeta pentru sistemele de propulsie electrice: în Steyr se dezvoltă un nou sistem de propulsie electric de înaltă performanţă, care va stabili o nouă clasă de performanţă. “Consolidăm locaţia Steyr continuând să extindem competenţa în tehnologia de propulsie electrică. Pentru prima dată, un sistem de propulsie complet nou va fi dezvoltat aici, în Austria”, a subliniat Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare.

Până în 2030, locaţia de dezvoltare va investi aproximativ 230 de milioane de euro în aceste noi sisteme de propulsie electrice de înaltă performanţă. O treime din cei 700 de specialiști din Steyr lucrează deja în mobilitate electrică. Până în 2030, acest număr va creşte până la aproximativ 90%.

Transformarea uzinei din Steyr are loc în conformitate cu principiile BMW iFACTORY – Agilă. Verde. Digitală. În timp ce “agilă” şi “digitală” reprezintă utilizarea metodelor de producţie de ultimă generaţie pentru o eficienţă ridicată, flexibilitate şi calitate, dimensiunea “verde” îşi propune să asigure o abordare responsabilă a mediului. În acest context, uzina BMW Group din Steyr îşi va îndeplini 100% din necesarul de energie din surse regenerabile cel târziu în 2025 – folosind energie verde şi căldură din biomasă regională. Acest lucru asigură că dezvoltarea durabilă începe cu mult înainte de faza de utilizare de către client. Directorul fabricii, Alexander Susanek, este încântat: “Cu sistemele noastre de propulsie electrice din producţia neutră din punct de vedere al carbonului, creăm cele mai bune condiţii posibile pentru mobilitatea neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2025”.

De-a lungul deceniilor, BMW Group s-a afirmat ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACTORY: AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. – așa a fost definită ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Agilă reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu cea mai mică cantitate de resurse. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% faţă de nivelurile din 2019. Digitală se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Producţia BMW Group aduce astfel o contribuţie decisivă la rentabilitatea companiei.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare