Navitel E505 și T757, două produse noi pentru modernizarea mașinii

Polonezii de la Navitel ne-au invitat să testăm două noi produse gândite pentru modernizarea mașinilor: Navitel E505 Magnetic și Navitel T757.

La momentul la care am făcut cunoștință cu aceste dispozitive, unul dintre ele nici măcar nu a fost prezentat pe site-ul producătorului, deci vorbim despre o apariție proaspătă în cazul lui Navitel E505. Între timp, T757 este un alt produs recent lansat de Navitel, deci are sub carcasă cele mai noi tehnologii așteptate de la un asemenea dispozitiv.

Ce este și ce face Navitel E505 Magnetic?

După cum probabil ați intuit deja, Navitel E505 Magnetic este un sistem de navigație GPS. Aceasta îmbină sistemul de prindere magnetic al lui E500 Magnetic cu o carcasă similară cu cea a lui E500, dar vine în plus cu un sistem de operare Linux, care permite o funcționare mai rapidă decât alte dispozitive comparabile.

Navitel E505 Magnetic vine cu hărți preinstalate pentru 43 de țări europene și a altor teritorii din această regiune a globului, incluzând și state precum Belarus, Kazahstan, Rusia și Ucrania. Deși aceste lucruri sunt dej un real ajutor pentru un șofer care călătorește mult în afara țării, cei de la Navitel includ și actualizarea gratuită a hărților pe toată durata vieții.

Pe lângă costuri zero de roaming, sistemul de navigație GPS nu necesită o conexiune la internet și este proiectat să stea în parbriz, expus razelor solare, ceea ce nu putem spune despre un telefon mobil, care se va supraîncălzi la călătorii lungi. În plus, nu riscați să suprasolicitați bateria smartphone-ului dumneavoastră, ceea ce este un alt beneficiu al achiziționării unui asemenea sistem.

Ecranul cu comandă tactilă este de tip TFT și are o diagonală de cinci inchi și o rezoluție de 480×272 pixeli. Sistemul de navigație Navitel E505 Magnetic este animat de un procesor Mstar de 800 MHz și are memorie RAM de tip DDR3. Memoria internă a dispozitivului este de 8 GB, dar sunt suportate carduri microSD de până la 32 de GB. Folosind acest card, un utilizator va putea să redea muzica preferată prin modulatorul radio FM integrat în dispozitiv, pe lângă posibilitatea actualizării hărților prin scrierea noilor informații pe cardul microSD.

Șoferul poate să conecteze și o pereche de căști prin mufa mini-jack din dotare, în cazul în care nu dorește să audă indicațiile GPS-ului în mașină în timp ce familia sa doarme la o călătorie lungă.

Ventuza din dotare se montează foarte simplu pe parbriz, iar dispozitivul GPS Navitel E505 Magnetic se prinde de aceasta cu un magnet.

Nu este nevoie să îi faceți nimic altceva ca să îl prindeți de parbriz, deci veți putea să îl mutați rapid dintr-o mașină în alta sau să îl ascundeți în torpedo atunci când lăsați vehiculul într-o parcare mai puțin sigură. Mai multe detalii despre Navitel 505 Magnetic puteți găsi pe site-ul Navitel. O să apară în curând în oferta cel.ro.

Ce este și cui îi este adresat Navitel T757?

În cazul acestui produs, vorbim despre o tabletă cu sistem de operare Android 8.1, echipată cu GPS și GLONASS. În plus față de o tabletă uzuală cu Android, Navitel T757 prezintă harți off-line preinstalate în aplicația Navitel Navigator. Aceasta din urmă prezintă o funcție de ghidare vocală ‘turn-by-turn’, alertă de cameră de monitorizare a vitezei și diferite avertismente specifice GPS-urilor.

La fel ca în cazul fratelui E505 Magnetic, Navitel T757 are hărți actualizabile gratuit din 43 de țări europene, plus Belarus, Kazahstan, Ucraina și Rusia. Tableta poate rula muzică, filme și alte aplicații, la fel ca un dispozitiv comparabil echipat cu sistemul de operare Android 8.1

Ecranul lui Navitel T757 este de tip IPS și are o diagonală de șapte inchi. Acesta din urmă este proiectat pentru un unghi larg de vizualizare, deci o veți putea monta în diferite poziții fără a-i afecta vizibilitatea.

Spre deosebire de alte tablete cu Android, Navitel T757 suportă LTE (4G) și are spații dedicate pentru două cartele SIM. Există spațiu și pentru un card microSD de până la 128 GB. Nu lipsește conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth, iar actualizările de hartă le puteți face fie direct prin Internet, fie prin cardul microSD.

Pentru mai multe detalii despre T757 LTE sau alte produse ale acestei companii, puteți vizita portalul local Navitel. Potrivit compari.ro, Navitel T757 pleacă de la 564 de lei cu TVA inclusă în România.

 

Adaugă un comentariu