Ne întoarcem la origini. Polițele RCA vor putea fi achitate în rate

Polițele RCA vor putea fi plătite în rate lunare, iar contractul se va reînnoi automat. Cel puțin asta se arată într-un proiect de lege al asigurărilor auto obligatorii.

Pentru schimbarea firmei de asigurare, clientul va fi obligat să notifice compania respectivă cu 30 de zile înaintea expirării poliței. După cum deja știți, această practică a mai fost utilizată în țară, însă clienții nu erau intersați de termenul de 30 de zile, iar firmele de asigurări emiteau polițele fără ca acestea să fie achitate.

Totodată, plata lunară ar putea fragmenta RCA-ul, polița putând fi întreruptă după 7, 8 sau 9 luni. Cine nu mai dorește nu mai plătește, iar atunci se anulează.

Citește și: RCA: Constatarea daunelor se va face în maximum 5 zile lucrătoare

În prezent, termenul minim pentru încheierea unei asigurări de tip RCA este de șase luni.

Ce înseamnă plata în rate a poliței RCA?

Clientul va observa o serie de avantaje, dar va avea și ceva dezavantaje. În primul rând, prețul pentru plata în rate va fi ceva mai mare decât cel practicat pentru o plată integrală. Totodată, suma aceea mare de plată nu va mai deveni o povară întrucât costul ei va fi împărțit în mod egal pe toată durata unui an.

Citește și: Tarifele RCA – Suntem campionii creșterilor regionale

Totodată, în cazul în care proiectul va trece de Parlament, legea ar trebui să prevadă o serie de elemente clare. Spre exemplu ce se va întâmpla dacă asiguratul nu va plăti rata lunară. Polița ar putea continua să fie valabilă, iar asiguratorul ar putea executa silit asiguratul sau polița devine nulă, ceea ce înseamnă că vom avea un RCA lunar.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu