Nemulțumiri la Ford Craiova: angajații cer salarii mai mari

Angajații cer salarii mai mari decât le-a oferit compania. În cazul în care medierea dintre sindicate și patronate va eșua la Ford, sindicaliștii susțin că vor strânge semnături pentru declanșarea unei greve.

Lacrimi de bucurie: Schumacher își va vedea copii crescând!

Cum se fura o mașină într-un minut, fără chei

Angajații de la Ford Craiova au fost înștiințați vineri, 5 ianuarie 2018, de către sindicatul reprezentativ din unitate, respectiv Sindicatul Ford Automobile Craiova, că în cadrul adunării generale din 4 ianuarie s-au luat mai multe decizii, printre care „deschiderea conflictului de muncă la nivelul societății Ford România, se arată în buletinul de informare nr. 347, transmis vineri salariaților unității.

Poliția a oprit o mașină care mergea cu 130km/oră în localitate. E INCREDIBIL CINE SE AFLA LA VOLAN!

Sindicaliștii au mai stabilit ca pe 10.01.2018 să se desfășoare referendumul pentru revocarea din funcție a liderului de sindicat, suspendat din funcție pe o perioadă de 30 de zile la nici două luni după ce a fost ales.

Sindicaliștii i-au mai informat pe membrii de sindicat din Ford că „în data de 31.12.2017 a expirat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) valabil în societatea Ford România. Până pe 28.02.2018, CCM produce efecte. După această dată, din punct de vedere legal, salariații rămân acoperiți doar de contractele individuale de muncă (CIM).

Sindicaliștii vorbesc de grevă de avertisment la Ford, dacă negocierile eșuează.

Sursa: digi24.ro

Adaugă un comentariu