Nepotul Regelui Mihai a rămas fără permis

Nepotul Regelui Mihai a rămas fără permis, după ce a fost prins conducând cu mult peste viteza legală în localitate.

Citeşte şi

Falsa amendă pentru parcare, metoda nouă de înșelăciune în Capitală
Nicolas Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea cu 112 km/h într-o localitate din judeţul Argeş.

Fostul principe al Casei Regale a României a fost amendat cu 1.350 de lei și are permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Punctul de amenda a fost majorat de la 1 ianuarie 2019. Potrivit legislației, punctul de amenda reprezintă 10% din valoarea salariului minim brut pe economie și, având în vedere că amenda minimă este de două puncte de amendă, valoarea minimă a amenzilor de circulație va fi de 410 lei.

În funcție de clasele de sancțiuni prevăzute în Codul rutier, șoferii plătesc pentru contravențiile rutiere amenzi situate la următoarele valori:

Clasa I de amenzi: două sau trei puncte-amendă –  410 sau 615 lei;
Clasa a II-a de amenzi: patru sau cinci puncte-amendă – 820 sau 1.025 de lei;
Clasa a III-a de amenzi: de la șase la opt puncte-amendă – 1.230 și 1.640 de lei;
Clasa a IV-a de amenzi: de la nouă la 20 de puncte-amendă – 1.845 și 4.100 lei;
Clasa a V-a de amenzi: de la 21 la 100 de puncte-amendă – 4.305 și 20.500 de lei.

Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancțiuni este valabilă doar pentru persoanele juridice.

Și senatorul PSD Claudiu Manda a rămas fără permis de conducere, la numai două zile după propria nuntă. Politicianul conducea cu 125 km/h într-o localitate din Giurgiu, luni după-amiaza, când a fost reținut de polițiști.

taguri
Adaugă un comentariu