Amendă de 75 de ori mai mare pentru un simplu gest

Un șofer din Germania a învățat pe pielea sa că orice gest se pedepsește, în special dacă este unul obscen făcut camerelor radar. Cât are de plată acum.

Citește și:

De mâine se dublează amenda pentru locurile destinate persoanelor cu handicap

Arunci gunoiul aiurea, ți se confiscă mașina și primești amendă

Un senator UDMR a încercat să scape de amenda pentru viteză mințind că se grăbea să facă testul pentru Covid-19

Tânăr surprins de radar în localitate cu viteză de autostradă. Ce amendă a primit

Vestitul Autobahn este locul unde fiecare dintre noi vrea să ajungă măcar o dată, eventual cu o mașină rapidă, în special pe secțiunile care nu au restricție de viteză — până acum probabil că toată lumea a aflat deja că nu toată rețeaua de autostrăzi este fără limită de viteză.

Însă aici nu este vorba despre viteză neapărat, cu toate că acesta a fost principalul motiv pentru care acest șofer de 26 de ani din Germania ar fi fost amendat — că a depășit cu 11 km/h limita de 70 km/h. Amenda pentru această abatere este de 20 €.

Polițiștii au fost însă jigniți de gestul făcut cu degetul mijociu de șofer în timp ce era imortalizat de camera radar, așa că au mers în instanță și l-au dat în judecată pe tânăr pentru insultarea autorităților. Judecătorul le-a dat drept de cauză și a multiplicat de 75 de ori amendat inițială, care a ajuns astfel la 1.500 €.

De cele mai multe ori când auzi Germania te gândești la disciplină și civilizație, însă asta este confirmarea că disciplina și civilizația se fac, de cele mai multe ori, cu pedepse aspre. Ați fi de acord cu o abordare similară și în România?

    Grecu says:

    Adica sa se amendeze intre ei?

Adaugă un comentariu