Arunci gunoiul aiurea, ți se confiscă mașina și primești amendă

Cei care sunt prinși aruncând gunoi în locuri nepermise riscă nu doar amendă, dar și confiscarea (nu doar reținerea) mașinii personale.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Atuncatul gunoaielor acolo unde ne taie capul este un obicei puternic înrădăcinat în cultura noastră, unul pe care statul român vrea să ne ajute să-l eliminăm. Pentru asta se aplică, firește, o înăsprire a legilor privind depozitarea gunoiului.

Mai precis, dacă ești prins deversând gunoi în spațiul public riști să ți se confiște mașina, relatează Europa FM. Amenda este și ea usturătoare.

„Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor. De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele – ce se întâmplă cu ele mai departe – sunt rechiziţionate de către noi’, a declarat Cătălin Tutilescu, comisar-şef Garda de Mediu Mehedinţi.

Un prim exemplu a fost dat recent, când un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a fost surprins aruncând saci cu moloz pe un teren din afara orașului. Acesta a primit o amendă de 15.000 de lei și a pierdut și utilitara folosită pentru această activitate. Proprietarul terenului s-a ales cu o amendă de 500 de lei pentru că nu a îngrădit corespunzător spațiul.

Garda de Mediu a anunțat că va patrula non-stop cu mașini neinscripționate și va continua să-i pedepsească pe cei care scapă de gunoaie în mod contravențional.

Proprietarii pot contesta în instanță amenda și confiscarea mașinii însă, dacă pierd procesul, mașina devine a statului român, care o va putea scoate ulterior la vânzare.

Adaugă un comentariu