Nissan 400Z, succesorul lui 370Z, ar putea debuta anul viitor

După lungi așteptări, fanii mașinilor sportive japoneze vor primi o nouă generație pentru seria Z. Cel mai nou model se va numi Nissan 400Z și va beneficia de un motor V6 cu două turbine.

Actualul Nissan 370Z se află în producție încă din 2009. De atunci și până acum, japoneza a primit două facelifturi, unul în 2013 și altul în 2018. În prezent, la noi în țară se mai comercializează doar versiunea de performanță Nismo, care are un preț de plecare de 45.560 de euro.

Sigla Z va utiliza un design retro ce va aminti de primele modele spotrive din gamă: 240Z, 260Z și 280Z. Potrivit unor dealeri din Statele Unite, piața unde modelele Z se vând cel mai bine, designul frontal este inspirat dela 240Z, în timp ce stopurile își au originile de la faimosul 300ZX.

Și interiorul va fi adus la zi prin calitatea materialelor, care a fost mereu blamată la 370Z, iar sistemul multimedia va beneficia de ultimele updateuri din gama Nissan. Un instrumentar digital ar putea fi oferit alături de mai multe sisteme de asistență a șoferului. În imagini apare conceptul Nissan Esflow.

Cifra 400 vine chiar de la puterea pe care o va avea noua sportivă niponă. Există posibilitatea ca platforma tehnică să fie împrumutată de la Infiniti Q50 sau Q60. De asemenea, propulsorul va fi împrumutat de la Q60, ce dispune de un V6 twin-turbo cu 400 CP.

Ne putem aștepta ca mașina să fie disponibilă într-o configurație cu transmisie manuală. Se credea inițial că data de debut a noului model ar putea fi anul acesta, dar șansele scad pe zi ce trece din cauza pandemiei. Așadat, o dată de lansare în 2021 ar putea fi posibilă.

Adaugă un comentariu