Nissan Leaf intră pe piața din România din iunie, cu prețuri de la 33.990 euro

Nissan Leaf a fost prezentat astăzi în avanpremieră la București, modelul electric japonez urmând să se comercializeze pentru prima oară în România din luna iunie.

Piața de mașini electrice din România devine mult mai competitivă odată cu anunțul Nissan, care va livra primele exemplare ale noului Leaf începând din luna iunie. Modelul electric al japonezilor are o baterie Li-ion de 40 kW și promite o autonomie electrică de până la 415 km (parcurs urban conform ciclului WLPT). Prețul de pornire este de 33.990 de euro, corespunzător echipării de bază Visia, dar, prin aplicarea Ecotichetului de 9.575 de euro oferit la achiziționarea unui model electric, prețul ajunge la 22.900 de euro, o valoare relativ accesibilă.

Nissan Leaf concurează în segmentul compact, alături de VW e-Golf. Cu o lungime de 4,49 m, Leaf este cu 22 cm mai lung decât e-Golf, de unde și oferta de spațiu mai generoasă. Modelul japonez excelează în special în ceea ce privește capacitatea portbagajului, care pornește de la 435 de litri și poate atinge 1,176 de litri după rabatarea spătarului banchetei. În ceea ce privește performanțele, Leaf dispune de o putere de 150 CP, care-i permite să atingă o viteză maximă de 144 km/h și performanțe aproape sportive, cu un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde.

Nissan Leaf

Încărcarea bateriei Li-Ion de 40 kW se poate face de la priza normală de 220 V/10 A, caz în care timpul de încărcare este de 21 de ore, de la un wallbox folosind sistemul de încărcare on-board (7,5 ore durează în acest caz o încărcare completă) sau de la o stație de încărcare rapidă de 50 kW, caz în care timpul de așteptare pentru o încărcare completă este de 40-60 de minute.

 

Adaugă un comentariu