Nissan ar putea opri dezvoltarea pentru motoarele pe combustie

Sursa vine din partea publicației Nikkei, unul dintre cele mai importante ziare cu specific financiar, și exprimă clar faptul că gigantul nipon nu are de gând să mai investească în producția globală a motoarelor termice pentru mașinile sale noi.

Nissan a oprit deja procesul de dezvoltare pentru propulsoarele noi diesel și benzină în Europa, deoarece noul standard de emisii Euro 7 va fi extrem de greu de atins, crescând substanțial costurile de research & development ale companiei.

În ceea ce privește piața din China și Japonia, Nissan are în plan să renunțe gradual la motoarele noi ce rulează pe combustibili fosili. Prin urmare, niponii vor lucra alături de actualele propulsoare pentru o mai bună integrare alături de sistemele hibrid și plug-in.

Deși informația vizează piața globală, se pare că Statele Unite vor primi în continuare modele noi Nissan dotate cu motoare termice. După cum era de așteptat, segmentele care vor beneficia în continuare de acestea vor fi SUV-urile de clasă mare și pick-up-urile.

Din fericire, aceată informație nu vine la pachet cu închiderea fabricilor de motoare sau cu concedieri în masă. Bugetul actual al Nissan pentru dezvoltarea motoarelor termice este de aproximativ 500 de milioane de yeni (~4 miliarde de euro). Automat, după această mișcare, banii vor merge în direcția dezvoltării vehiculelor electrice.

Adaugă un comentariu