Nissan renunţă la vânzarea maşinilor diesel în Europa

Nissan a decis să renunţe la vânzarea de automobile echipate cu motoare diesel pe pieţele europene, pe fondul reglementărilor stricte de mediu şi pentru a-şi concentra resursele pe dezvoltarea vehiculelor electrice.

Nissan livrează o gamă largă de modele în Europa, inclusiv popularele SUV-uri.

Până în 2025, Nissan vrea ca jumătate din vehiculele sale vândute pe piaţa europeană să fie electrice.

Nissan a investit masiv în noile tehnologii iar modelul său de vârf – Leaf – este cel mai bine vândut automobil 100% electric la nivel mondial.

Sursa: afp.com

Nissan Leaf a fost prezentat în avanpremieră la București, modelul electric japonez urmând să se comercializeze pentru prima oară în România din luna iunie.

Piața de mașini electrice din România devine mult mai competitivă odată cu anunțul Nissan, care va livra primele exemplare ale noului Leaf începând din luna iunie. Modelul electric al japonezilor are o baterie Li-ion de 40 kW și promite o autonomie electrică de până la 415 km (parcurs urban conform ciclului WLPT). Prețul de pornire este de 33.990 de euro, corespunzător echipării de bază Visia, dar, prin aplicarea Ecotichetului de 9.575 de euro oferit la achiziționarea unui model electric, prețul ajunge la 22.900 de euro, o valoare relativ accesibilă.

taguri
Adaugă un comentariu