Noi funcţii Porsche Connect în echiparea standard pentru Cayenne

Odată cu lansarea noului Cayenne, Porsche duce conectivitatea din interiorul vehiculelor la un nou nivel. Gama largă de opțiuni de conectivitate face parte din Porsche Connect Plus, sistemul inclus în echiparea standard a noii generații a SUV-ului.

Acest lucru înseamnă că, pentru prima dată, conducătorii auto pot accesa funcțiile Amazon Music și Smart Home de la Nest, precum și Radio Plus, o combinație inteligentă de recepție radio tradițională și radio online, prin intermediul Porsche Communication Management (PCM). Noul Cayenne este permanent conectat la Internet, datorită cartelei SIM integrate, pe standard LTE. Această funcție este și ea inclusă în pachetul standard. Porsche a dezvoltat, de asemenea, o aplicație simplificată de smartphone pentru funcțiile principale Connected Car. Prin Amazon Music, abonații pot utiliza unul dintre cele mai populare servicii de streaming în noul Cayenne, direct din PCM. Pe lângă colecția muzicală extinsă, Amazon Music oferă transmisia live, fără reclame, a meciurilor de fotbal din Bundesliga, a celor din Cupa DFB și a jocurilor cu participarea echipelor germane din cele două mari competiții europene de fotbal.

Utilizatorii dispozitivelor Smart Home de la Nest primesc informații despre locuințele lor în orice moment, atunci când se află în mașină. Serviciul transmite notificări de la detectoarele de fum, precum și imagini de pe camerele video instalate. În plus, acesta permite setarea tempera-turii din casă, direct din interiorul vehiculului.

O altă inovație este Radio Plus. Acest serviciu extinde acoperirea postului preferat printr-o funcție radio online integrată, astfel încât aceasta să fie, practic, nelimitată, cu condiția ca pos-tul respectiv să aibă și un canal radio online. Odată ce Porsche Cayenne a ieșit din aria de aco-perire pentru recepția terestră prin radio FM sau digital, sistemul trece automat la streaming-ul online. Acest lucru îmbunătățește calitatea difuzării în zonele cu acoperire radio redusă. Por-sche oferă un pachet de date de 7GB pentru utilizarea serviciului de streaming Amazon Music, pentru radio online și navigare pe internet, prin conexiunea Wifi Hotspot din vehicul.

Navigare online cu informații în timp real pentru Porsche Cayenne

Navigarea online îmbunătățită, care se bazează pe informații din trafic în timp real, este chiar mai ușoară, mai rapidă și mai complexă. Căutarea simplificată a destinațiilor de navigare se bazează pe sistemul central de căutare, ce poate fi accesat prin click simbolul 'lupă' de pe panoul PCM. Acesta permite căutarea de destinații utilizând termeni simpli. Sistemul de căuta-re oferă, de asemenea, o gamă largă de informații suplimentare, precum prețul combustibililor, parcările disponibile în apropiere, inclusiv prețurile și programul de funcționare, sau recenziile altor utilizatori pentru hoteluri și restaurante.

Comenzile vocale pentru alegerea destinațiilor de navigație sunt la fel de simple, datorită noului pilot de voce. Funcția de comandă vocală de la Porsche a fost încă o dată îmbunătățită. Datorită recunoașterii vocale online, comenzile vocale pot fi acum  efectuate mult mai intuitiv decât înainte. De exemplu, acum este posibil să introduceți o desti-nație fără să dați alte detalii despre adresă.

Cu toate acestea, nu doar funcțiile de navigație pot fi controlate cu ajutorul pilotului vocal. Sistemul recepționează peste 100 de comenzi în total – de la funcții de navigație și setări pentru sistemul audio, până la funcții ale automobilului precum sistemul climatronic și încălzirea scaunelor.

Funcția de calcul al traseului a fost și ea optimizată. Acest lucru a fost posibil prin procesarea simultană a datelor colectate atât de la bord, cât și online. Prin urmare, calcularea rutei de navigație se realizează atât online, cât și intern, în interiorul sistemului PCM. PCM decide independent care sistem de navigație a calculat traseul optim, dar întotdeauna începe cu rezultatul calculat cel mai rapid.

Sistemul de navigație procesează, de asemenea, roiurile de date disponibile (swarm data), cu noul serviciu Risk Radar, prin care datele despre trafic și condițiile rutiere sunt captate și transmise în mod anonim, de la toate vehiculele dotate cu echipamentul respectiv. Odată cap-tate de senzorii vehiculului, aceste date oferă avertismente de ceață sau privitoare la riscurile de derapaje și accidente. Prin această funcție, noul Cayenne poate contribui la micșorarea riscurilor și la prevenirea accidentelor. Destinațiile sunt ușor de setat înainte de o călătorie, nu numai în PCM, ci și din aplicația Porsche Connect de pe smartphone, sau prin intermediul plat-formei 'My Porsche'.

Destinațiile sunt sincronizate automat, de îndată ce conducătorul auto a fost identificat prin introducerea codului Porsche în vehicul, în aplicație și pe portalul web 'My Porsche'.

O soluție integrată – aplicație nouă Porsche Connect pentru iPhone și smartphone cu Android

Aplicația Porsche Connect, reproiectată, oferă conducătorului auto o interfață mult mai simplă și mai cuprinzătoare pentru accesarea unei game largi de funcții Connect și funcții ale vehiculu-lui de pe smartphone. Aplicația include trei secțiuni principale: Navigație, 'My Vehicle' – pentru funcții legate de autovehicul și 'My Account' – pentru setări și servicii destinate utili-zatorului, cum ar fi conectarea aplicației Connect la conturile de Amazon Music și Nest. În secțiunea 'My Vehicle', conducătorul auto poate verifica dacă portierele, hayonul și geamurile sunt închise, prin imaginile
propriului vehicul redate din trei perspective diferite. În plus, din aceeași secțiune, conducătorul auto poate bloca sau debloca vehiculul. Informațiile privind autonomia automobilului, nivelul uleiului și istoricul de service pot fi interogate, și ele, tot de aici. Secțiunea 'My Vehicle' permite, de asemenea, accesul la funcțiile de monitorizare și de siguranță ale vehiculului.

Adaugă un comentariu