Nou model Volkswagen: CrossPolo

Volkswagen prezinta un nou model care fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva: Polo CrossPolo.

Volkswagen CrossPolo este al patrulea model a platformei tehnice a noul Polo. Noul automobil dispune propune o infatisare improspatata de detalii off-road, printre care, si o garda la sol mai inalta cu 15 mm.

Detaliile care il detaseaza pe CrossPolo de un Polo normal constau in alte spoilere, care includ noi guri de admisie a aerului, in partea frontala, praguri si pasaje pentru roti subliniate prin plastic de culoarea antracit, jante din aliaj de 17 inci cu cinci spite, dar si logo-ul CrossPolo de pe usile din spate.

La interior, automobilul dispune de tapiterie in doua tonuri, scaune sport, volan imbracat in piele perforata, pedale sport si logo-ul „CrossPolo” pe spatarele scaunelor din fata.

Noul model Volkswagen CrossPolo poate fi comandat in mai multe culori si variante de culori, atat pentru exterior, cat si pentru interior.

Din punct de vedere tehnic, CrossPolo dispune de trei motoare alimentate cu benzina si trei diesel. In primul segment, putem vorbi despre motoarele 1,2 litri si 70 CP, 1,4 litri si 85 CP (optional cu DSG) si 1.2 TSI 105 CP, care poate fi cuplat, optional, la o cutie de viteze DSG. In cazul ultimului motor, CrossPolo atinge o viteza maxima de 188 km/h, accelereaza pana la 100 km/h in 9,9 secunde si consuma in medie 5,5 l/100 km.

La capitoulul diesel vorbim despre motorul 1,6 TDI cu filtru de particule, in mai multe versiuni de putere: 75, 90 si 105 CP. In toate variantele de putere, consumul mediu de combustibil este de 4,3 l/100 km. TDI-ul de 90 CP poate fi comandat, optional, cu cutie de viteze DSG – consum mediu de 4,6 l/100 km.

Toate motorizarile indeplinesc normele de poluare Euro 5.

Adaugă un comentariu

Articole similare