Japonezii au lansat noua generație Honda Civic Type R și nu oricum, ci obținând un nou record pe circuitul Suzuka.

Seria Honda Civic tocmai a împlinit 50 de ani, iar versiunea Type R a aniversat 25 de ani. Moment tocmai bun pentru ca Honda să prezinte în premieră mondială noul Civic Type R. Intenția din spatele mașinii este de a oferi viitorilor posesori o experiență sportivă cu caracter „pro' pe fondul unei ambianțe tehnice avansate, așa cum au făcut și celelalte generații Civic Type R la vremea lor.

Noul Civic Type R va fi comercializat în Europa de la începutul anului 2023. Doborârea recordului pentru automobile de stradă cu tracțiune față pe turul de circuit la Suzuka constituie o recomandare caldă pentru Type R. Inginerii Honda au rafinat fiecare aspect al noului model, inclusiv aerodinamica acestuia. Componentele ușoare și un grup motopropulsor complet revizuit au dus la cel mai puternic și performant Type R de până acum.

„Cu acest nou Civic Type R, inginerii Honda ne-au atins încă o dată obiectivul de a oferi cea mai convingătoare experiență sportivă la volan în segmentul hatchback-urilor de înaltă performanță', a declarat Tom Gardner, vicepreședinte senior Honda Motor Europe.

Noul Type R reflectă abordarea de design rafinată a recentului Honda Civic e:HEV. Pentru a-și perfecționa silueta deja elegantă și sportivă, Type R este acum mai jos și mai lat, cu pasaje de roată evazate găzduind jante de 19 inchi din aliaj ușor negre, încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Inginerii Honda au împrospătat substanța conceptului „Ultimate Sports 2.0': expresia supremă a unei mașini de înaltă performanță cu motor transversal în față și tracțiune pe roțile anterioare. Designul exterior transmite acum un sentiment de unitate, cu elemente de stil frumos integrate, cum ar fi hayonul și ușile din spate. Acestea au fost modificate exclusiv pentru Type R și îmbunătățesc performanța aerodinamică.

Opțiunile de vopsea includ istoricul Championship White venerat de entuziaștii Honda Type R, precum și Red Rallye Red, Racing Blue Pearl, Crystal Black și Sonic Gray. Japonezii nu s-au grăbit încă să dea cifre exacte referitoare la specificații, probabil urmărind un efect de teasing asupra tuturor celor interesați de noul Civic Type R.

Adaugă un comentariu