Noua serie de teste EuroNCAP a produs o serie de surprize neplăcute

Noua serie de teste EuroNCAP a produs şi surprize neplăcute pentru industria auto. Au fost testate Hyundai KONA, Kia Stinger, BMW Seria 6, Jaguar F-PACE, Dacia Duster şi Kia Stonic.

EuroNCAP a retestat şi o serie de modele care au primit pe parcursul timpului facelift-uri şi care se află în producţie de mai mult timp. Acestea sunt Toyota Yaris, Toyota Aygo, Alfa Romeo Giulietta, Ford C-MAX, Ford Grand C-MAX, Opel Karl, DS 3 şi FIAT Punto.

Hyundai KONA, Kia Stinger, BMW Seria 6 şi  Jaguar F-PACE au fost cotate de EuroNCAP cu cinci stele. Dacia Duster şi Kia Stonic au fost cotate cu trei stele, dar modelul produs în coreean echipat cu sistemele opţionale de siguranţă a primit cinci stele.

Toyota Yaris a reușit să-și păstreze calificativul de 5 stele, iar Toyota Aygo, Alfa Romeo Giulietta, Ford C-Max, Grand C-Max, Opel Karl și DS 3 au primit 3 stele.

Surpriza neplăcută a acestei sesiune de teste EuroNCAP a fost Fiat Punto: acesta a devenit primul model din istoria recentă care a primit zero stele în cadrul acestor teste de siguranţă.

Deşi Fiat Punto a obţinut rezultate medii de 51% în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 43% pentru protecția copiilor, 52% pentru protecția pietonilor a fost depunctat sever la capitolul sisteme de siguranță unde a fost cotat cu zero.

Adaugă un comentariu