Noua taxa auto va fi cuprinsă între 50 și 3000 de euro

Update: Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul ‘poluatorul plăteşte’, a declarat, joi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, în conferinţa de lansare a Programului ‘Rabla’.

‘Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate. Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege’, a spus Gavrilescu.

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Noua taxă auto care va fi plătită o singură dată la prima înmatriculare a maşinii.

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD!

SFIDARE! Un politician PSD a fost avertizat: Să nu o luați pe acolo’. 10 secunde mai târziu… VIDEO

Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

VIDEO INCREDIBIL – Cum intră într-o mașină un baschetbalist de 2,3 metri?

De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon, arată într-un material stiri.tvr.ro.

Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

Noua taxă auto de care se vorbea anul trecut presupunea un mod care se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule din 2018. Aceștia vor trebui să plătească noua taxă auto chiar dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau altă taxă auto pentru mașină.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018. În București, parcările marilor bulevarde sunt pline de autoturisme din import scoase la vânzare.

    jack says:

    este neaparat ca omul care are masina inscrisa in romania sa fie taxat daca vinde sau cumpara ceva masina?io asa ceva nu am mai vazut…ai masina cu toate actele in regula si te trezesti ca a doua zi esti dator la stat cu mii de euro…? astai hotie pe fata…camatarii daca ceri bani de la ei asta fac …a doua zi trebuie sa le dai mai mult decat te-ai inteles…sau statul roman e un camatar autorizat sa jumuleasca bani de pe popor?….in 2015 cand mi-am schimbat masina a trebuit sa las din pret valoarea taxei de poluare…acum cand o sa imi schimb masina iara voi fi f..tut de statul roman????

    remus says:

    inainte de alegeri au promis ca se scoate taxa auto. Acum daca o vor reintroduce logic ar trebui sa plece de la guvernare

Adaugă un comentariu