Noul Audi A1 citycarver – un crossover urban

Cel mai mic model al producătorului de la Ingolstadt primește o versiune de tipul crossover. Noul Audi A1 citycarver vine cu un pachet optic inspirat din lumea off-road și cu o gardă la sol mărită. 

Nemții de la Audi prezintă A1 citycarver ca fiind acasă' pe orice teren. Aceștia susțin că micul crossover va putea fi folosit chiar și pe drumurile forestiere. Garda la sol a fost mărită cu patru centimetri, dintre care 35 mm sunt oferiți de noua suspensie, iar 5 mm sunt obținuți cu ajutorul roților cu diametru mărit. Creșterea în înălțime asigură un acces mai bun în autoturism și o vizibilitate ușor îmbunătățită.

A1 citycarver măsoare 4,04 metri în lungime, ceea ce înseamnă că este cu un centimetru mai lung decât versiunea standard a lui A1 Sportback.

Look-ul off-road este completat de grila frontală octogonală, ce este împrumutată de la modelele din seria Audi Q. De asemenea, A1 citycarver a primit o serie de elemente de protecție vopsite în culoarea oțelului inoxidabil.

Clienții pot alege din nouă culori exterioare. Mai mult, aceștia au opțiunea de a alege un plafon vopsit într-o nuanță contrastantă. De asemenea, la interior pot fi alese trei culori diferite pentru diverse elemente, cum ar fi aeratoarele sistemului de climatizare, consola centrală și fețele ușilor.

Portbagajul nu a suferit modificări față de A1 Sportback și măsoară în continuare 335 de litri. De asemenea, lista echipamentelor opționale a rămas în mare parte aceeași. Cu toate acestea, A1 citycarver primește în standard un spoiler împrumutat de la versiunea S line și jante de 16 inchi, iar sistemele de asistență includ cruise control adaptiv, asistență la părăsirea benzii de rulare, park assist și Audi pre sense (bicicliști și pietoni).

Sistemul de infotainment de 10,1 inchi poate fi controlat prin intermediul comenzilor vocale și beneficiază de navigație cu hărți furnizate de Google Earth. De asemenea, conexiunea permanentă la internet asigură afișarea informațiilor din trafic în timp real. Instrumentarul digital este standard, în timp ce sistemul audio premium Bang & Olufsen cu 560 de watti poate fi echipat opțional.

Clienții care optează pentru pachetul Dynamic, vor beneficia de o suspensie adaptivă, de etriere vopsite în culoarea roșie și de jante cu diametrul maxim de 18 inchi.

Noul Audi A1 citycarver va putea fi comandat începând de luna viitoare, iar primele exemplare vor sosi în showroomuri din toamnă. Pentru început, Audi va oferi ediția specială de lansare (edition one), cea care este prezentată în fotografiile din galerie.

Adaugă un comentariu