Noul break Volvo V60

Nici nu a fost lansata bine limuzina S60 ca Volvo a prezentat oficial si versiunea break Volvo V60, care dispune de aceeasi gama de motoare ca si limuzina.

Sub noul proprietar, chinezii de la Geely, Volvo vrea sa schimbe perceptia asupra marcii. Factorul sportiv va juca acum un rol mult mai important. Acum zece ani ar fi putut parea ciudat ca o mapa de presa Volvo sa inceapa cu o declaratie de sportivitate: “Testati noul V60 pe un drum virajat in care fiecare viraj reprezinta o provocare si noul V60 isi va demonstra agilitatea cu mare entuziasm”, spune Stefan Sallqvist, sef dezvoltare tren de rulare V60.

Cu o lungime de 4,628 metri, egala cu a limuzinei S60, V60 este oferit standard cu tren de rulare dinamic, optional fiind disponibil un tren de rulare mai confortabil, numit Touring. Tot optional, se poate comanda tren de rulare adaptiv Four C. Versiunea de top T6 are standard tractiune integrala AWD, optionala la D5 cu cutie automata.

V60 poate fi cumparat cu toate motorizarile disponibile la limuzina. Cele mai interesante oferte sunt noile turbo pe benzina cu injectie directa de 1,6 litri cu 150 sau 180 CP si 2,0 litri cu 203 CP (ulterior urmeaza o versiune de 240 CP) si noul diesel in cinci cilindri de 2 litri si 163 CP. Motoarele mici pe benzina de 1,6 litri sunt cuplate cu o cutie manuala cu 6 trepte, cele de top pe benzina putand fi comandate si cu cutie cu dublu ambreiaj Powershift cu sase trepte. Dieselurile in cinci cilindri sunt disponibile cu cutie manuala sau automata cu 6 trepte.

Noul V60 va oferi o modularitate foarte buna pentru un break clasic, avand bancheta spate fractionabila 40/20/40% care creeaza o suprafata plana de incarcare prin rabatere si scaun pasager fata cu spatar rabatabil. Optional, tetierele spate pot fi rabatate electric. Volumul portbagajului de 430 litri este in limitele clasei.

Ca si S60, V60 are standard sistemul City Safety de prevenire a coliziunilor si sistemele de asistenta pentru sofer: DAC (sistem de detectare a starii de oboseala), sistem de avertizare la parasirea benzii de rulare si de avertizare asupra prezentei unui vehicul in unghiul mort.

Complet nou este si sistemul multimedia care poate fi controlat integral de pe volan, de pe o telecomanda optionala sau de la butoanele de sub displayul color. V60 este construit in uzina Volvo de la Torslanda, langa Goteborg, si planul de vanzari este de 50.000 unitati anual, din care 90% pe piata europeana.

Adaugă un comentariu