Noul Centru de Electrificare: restart pentru dezvoltarea avansată sub semnătură Ford la Köln.

Orașul greman Köln, spațiu nativ al tradiției Ford Europe, găzduiește noul Centru de Electrificare al companiei, proaspăt inaugurat. Acesta reprezintă casa noilor generații de vehicule electrice, alături de prima fabrică Ford cu amprentă neutră de carbon.

Ca rezultat al unei investiții de două miliarde de dolari, Ford a transformat fabrica istorică din Niehl, Köln – fondată în 1930 – într-o facilitate industrială și tehnologică ultramodernă, numită începând de-acum inainte Centrul de Electrificare. Finalizarea amplei lucrări reprezintă un vot de încredere major în locurile de muncă calificate din industria prelucrătoare germană și în viitorul producției de automobile în Europa.

Proiectat pentru a fi extrem de eficient, amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producție complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor și soluții de automatizare de ultimă generație, permițând o capacitate anuală de producție de peste 250.000 de mașini electrice. În urma succeselor raportate de Mustang Mach-E, E-Transit și F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea modele electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Köln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.

Centrul de electrificare din Köln va fi prima uzină Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon, un reper important pentru programul Road to Better’.

Adaugă un comentariu

Articole similare