Ce are a face noul hatchback compact Honda Civic cu simțul civic? Hai să vedem!

Pe dinafară, noua Honda Civic a pierdut din incisivitatea modelelor cunoscute până acum. Dacă japonezii își imaginează că o imagine mai convențională va fi pe placul mai multor clienți, noi ce putem să spunem? Le dorim succes. Cert este că profilul clientului de Civic 2022 nu mai este același cu al celui de Civic din generația a zecea. Poate a fost luată în calcul maturizarea sa între timp?

Seria Honda Civic a debutat în 1972 și la 50 de ani după nașterea sa producătorul nipon prezintă cea de-a unsprezecea generație de automobile conforme temei. Un calcul simplu ne va arăta că durata medie de viață a unei generații Honda Civic a fost până acum de numai 4,54 ani! Și asta nu pentru că mașinile respective nu ar fi avut succes, ci pentru că Honda a decis atunci, cu 50 de ani în urmă, să impună prin seria Civic o dinamică a înnoirii nemaivăzută în industria auto (durata tipică de viață a unei generații de automobile la cei mai mulți producători este aproximativ dublă).

Pe de altă parte, mulți dintre cei atenți la detalii vor fi observat deja că la unele succesiuni din seria Civic, în pofida diferențelor evidente de design exterior și interior, a fost păstrată platforma tehnică și, în mare măsură, structura caroseriei autoportante. Privind cu atenție, observația rămâne valabilă și în cazul trecerii de la generația a zecea la cea de-a unsprezecea. Vorbim aici despre automobile din segmentul superior al clasei compacte, cu un habitaclu generos dimensionat și amprentă sportivă marcantă. Implicația urbană a numelui „Civic' nu mai este realmente definitorie pentru aceste mașini (la primele generații, a fost). Honda Civic 2022 se vrea un vehicul cu aptitudini dinamice accentuate și o latură funcțională bine pusă la punct, perfect potrivit cu necesitățile celor care s-au mutat din centrele metropolitane vor să se simtă bine conducând  cei aproximativ 20-40 km pe zi presupuși de necesitățile de transport curente. În plus, pentru un tur de weekend sau o vacanță, ei vor găsi la noul Civic compatibilitatea așteptată.

Cutiile de viteze manuale cu 6 trepte și motorizările temperamentale cu 4 cilindri fac parte, în continuare, din specificațiile seriei Civic. Există și o transmisie automată de tip CVT prevăzută inclusiv cu mod Sport. Direcția cu asistare dozată electronic și suspensia au fost optimizate (abia așteptăm un test, ca să vedem ce înțelege Honda prin asta), iar bordul digital și sistemele de infotainment disponibile, cu ecrane de până la 10,2 inchi, reflectă o abordare hightech.

Adaugă un comentariu