Noul Ford Mondeo – mai mare, mai economic

Ford a dezvaluit versiunea finala a noului Mondeo, debutul mult asteptatului model de clasa medie urmand sa aiba loc la Paris.

Cea de-a cincea generatie a lui Mondeo ridica la cote noi expresivitatea stilului Kinetic, imprumutand liniile exterioare ale conceptului Evos. Designul curat si elegant are un aer premium, desavârsit de detalii high-tech, blocuri optice agresive cu tehnologie LED sau evacuari integrate subtil in parasocul posterior.

Dimensiunile exterioare ale noului Mondeo au fost majorate semnificativ, lungimea de 4,86 metri plasând modelul american in varful segmentului mediu, peste concurentii traditionali, Passat, Insignia sau Superb.

Interiorul vine cu o ergonomie mult imbunatatita si a capatat o nota mai rafinata, un efort remarcabil fiind depus pentru obtinerea unei perceptii superioare a calitatii de finisare.

Ford mizeaza totul pe cartea ecologiei si pune accentul pe reducerea drastica a consumului si a emisiilor poluante. Astfel, paleta de motorizari a noului Mondeo va include noul turbo cu trei cilindri si injectie directa de benzina din gama EcoBoost. Motorul de numai 1 litru dezvolta 125 CP si un cuplu maxim de 170 Nm (200 cu functia overboost).

Mondeo va beneficia de sisteme de siguranta de ultima ora, din arsenalul tehnologic al noului sedan de clasa medie nelipsind sistemele Blind Spot Information System (monitorizeaza unghiurile moarte), Lane Keeping System (transmite vibratii in volan in cazul depasirii liniilor de marcaj a caii de rulare curente), Active Park Assist (parcare automata) sau Cruise Control Adaptiv, cu functie preventiva de avertizare a coliziunilor iminente.

Adaugă un comentariu