Noul Ford Tourneo Custom disponibil din 2018

Noul Ford Tourneo Custom se remarcă prin designul frontal subliniat de grila radiatorului cu cinci bare cromate și le oferă clienților un habitaclu luxos care iese în evidență printr-o așezare unică în segment a celor șase scaune individuale posterioare care pot fi dispuse în format conferință: locurile de pe al doilea rând pot fi întoarse la 360 de grade cu spatele la sensul de mers.

Cel mai mare model din gama Tourneo a fost complet reconstruit pentru a oferi un nivel superior de rafinament și sofisticare subliniat de materialele de calitate, de confortul îmbunătățit și de izolarea fonică deosebită, dar și de cele mai noi tehnologii împrumutate din gama de autoturisme Ford, cum ar fi Limitatorul de viteză inteligent și pachetul multimedia SYNC 3.

Noile inovații suplimentează îmbunătățirile semnificative pe care Tourneo Custom le-a primit în 2016, între acestea numărându-se revoluționarul motor diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, noua cutie automată SelectShift cu șase trepte și o suspensie spate pneumatică disponibilă opțional.

Introdus inițial pe piață în 2013, Tourneo Custom este vârful absolut al familiei de transportoare de persoane Tourneo, care include modelul cu cinci locuri Tourneo Courier, dar și Tourneo Connect, disponibil în versiuni cu cinci sau șapte locuri.

Noul Tourneo Custom vine acum cu o zonă frontală nouă îndrăzneață care împarte același ADN estetic cu linia recentă de autoturisme Ford. Se distinge grila trapezoidală așezată sus pe frontul mașinii și blocurile optice subțiri și dinamice care se integrează perfect pe linia mediană de forță a mașinii.

Iluminare LED şi noi ecrane cu touchscreen

Sunt disponibile acum o serie de tehnologii avansate la nivelul iluminării frontale. Toate versiunile beneficiază de lumini de zi LED specifice și distinctive, în timp ce variantele superioare oferă faruri HID Xenon.

Noile ecrane și panouri de control au fost desenate special pentru a îmbunătăți ergonomia și ușurința în utilizare, iar versiunile de vârf propun un touchscreen color de 8 inch inspirat din lumea tabletelor și care “plutește” deasupra bordului. Acesta poate fi operat prin gesturi de tipul “pinch” și “swipe”, folosite mai ales pe telefoanele mobile și pe tablete.

Pentru a le oferi clienților flexibilitate absolută în configurarea și utilizarea zonei posterioare a cabinei, noul Tourneo Custom este unicul model din segment care oferă șase scaune individuale și posibilitatea de a așeza cele două rânduri posterioare de câte trei scaune față în față în format conferință, ceea ce înseamnă că accesul la acestea este mult mai ușor, iar interacțiunea dintre pasageri este net îmbunătățită.

Configurare interesantă pentru scaune

Disponibile standard pe versiunile de top, cele șase scaune individuale pot fi rabatate complet, pot culisa, pot fi grupate în mai multe poziții sau pot fi eliminate complet, oferindu-le clienților un spațiu de nivelul limuzinelor sau un portbagaj maximizat și ridicându-se astfel la nivelul cerințelor de business sau de lifestyle al acestora.

Pasagerii care călătoresc pe locurile posterioare vor aprecia, de asemenea, sistemul de climatizare eficientizat care încălzește și răcește mult mai repede, cele șase mufe USB și sistemul audio cu 10 difuzoare reglat pentru un sunet echilibrat indiferent de poziționarea scaunelor în interior.

Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o serie de sisteme avansate de asistență a șoferului și este primul vehicul din segment care oferă un Limitator de viteză inteligent care permite ajustarea automată a vitezei maxime pentru ca mașina să rămână în limitele legale. Pachetul folosește sistemul Traffic Sign Recognition pentru a detecta indicatoarele de limitare a vitezei.

Noul model oferă, de asemenea, sistemul Blind Spot Information cu Cross Traffic Alert, care îi avertizează pe șoferi atunci când ies în marșarier dintr-un loc de parcare că în spatele lor se află mașini care se apropie din sens perpendicular.

Aceste noi sisteme completează o suită bogată de tehnologii deja disponibile pe Tourneo Custom, cum sunt sistemul de frânare automată de urgență Pre-Collision Assist cu detectarea pietonilor, Avertizarea la părăsirea benzii, stabilizarea în caz de vânt lateral și sistemul de Cruise control adaptiv.

Motoare Ford EcoBlue de top în segment cu opțiunea transmisiei automate

Noul Tourneo Custom oferă modernul motor diesel Ford EcoBlue în versiunile de putere 105 CP, 130 CP și 170 CP, oferind costuri de utilizare semnificativ reduse și beneficii majore la nivel de performanțe.

Ultima listă de opțiuni include transmisia automată cu șase trepte SelectShuft, care oferă un comportament fluid și reactiv, o suspensie pneumatică spate unică în segment care determină un comportament rutier suplu și controlat pe o gamă largă de condiții de rulare și jante de 17 inch disponibile opțional care îmbunătățesc ținuta de drum și performanțele de frânare.

Pachetele Titanium X și Sport disponibile pentru Tourneo

Noul Ford Tourneo Custom poate fi comandat cu pachetul de top Titanium X care include tapițerie din piele, sistem SYNC 3 cu navigație prin satelit, cameră de marșarier și faruri HID Xenon în dotarea standard.

Noul pachet Sport este disponibil pentru clienții care-și doresc un design exterior ceva mai dinamic și un interior cu specific sportiv. Această opțiune combină versiunea de 170 CP a motorului diesel EcoBlue, un kit exterior complet cu dungi duble pe capotă, un set de jante de 17 inch și un interior tapițat parțial cu piele.

Gama Tourneo Custom continuă să ofere configurații interioare cu opt sau nouă locuri și opțiunea unui ampatament lung sau scurt. Versiunea lungă vine cu un spațiu suplimentar de stocare a bagajelor în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Producția va începe în a doua parte a anului 2017, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2018.

Adaugă un comentariu