Maserati MC20 debutează oficial, are 630 CP și o versiune electrică

Maserati a prezentat oficial noul său model, un coupe de toată frumusețea animat fie de un V6, fie de un motor electric. Ambele versiuni sunt foarte sportive.

Citește și:

Maserati Ghibli Trofeo și Quattroporte Trofeo primesc V8 cu 580 CP

Maserati Ghibli facelift debutează cu un Hybrid de 330 CP

Un Maserati Quattroporte primește o ușă în plus, devine shooting brake. La fel de frumos

Maserati a publicat primele imagini și informații cu noul său model, coupeul sportiv MC20. Deja știam că italienii îl vor anima cu un V6 puternic, însă asta nu înseamnă că debutul lui MC20 nu a venit cu surprize.

Cea mai mare ar fi aceea că modelul va fi disponibil și într-o versiune electrică, despre care nu știm în acest moment mai multe decât că va accelera 0-100 km/h în 2,8 secunde și până la o viteză maximă de 310 km/h. Și va avea o autonomie de 323 de kilometri.

Cât despre versiunea cu motor prin combustie — V6 de 3,0 litri, amplasat central —, aceasta se laudă cu 630 CP și 730 Nm și un sprint 0-100 km/h de 2,9 secunde. Viteza maximă este de 323 km/h. Puterea este transmisă roților din spate printr-o transmisie automată cu dublu-ambreiaj și cu opt rapoarte.

Șoferul are la dispoziție patru moduri de rulare — Wet, GT, Sport, Corsa — plus modul „ESC Off’, care dezactivează sistemul de control al tracțiunii. Fiecare dintre modurile presetate vine cu parametrii săi pentru direcție, răspunsul la pedală și pentru suspensia adaptivă.

Masa totală a mașinii este de 1.500 de kilograme, mulțumită în parte unei structuri de tip monococă din fibră de carbon, dezvoltată împreună cu Dallara. Fibră de carbon găsești și la interior — pe tunelul medial, pe volan și pe padelele din spatele său —, alături de Alcantara. Habitaclul primește un ecran central cu touch, de 10,3 inci, și un instrumentar de bord digital de 10,3 inci.

Prețul pentru Statele Unite al noului Maserati MC20 este de 210.000 $.

Adaugă un comentariu