Maserati Ghibli Trofeo și Quattroporte Trofeo primesc V8 cu 580 CP

După Levante Trofeo, Maserati oferă ediția specială și pentru sedanurile sale, Ghibli și Levante. Piesa de rezistență este V8-ul de proveniență Ferrari.

Citește și:

Maserati Ghibli facelift debutează cu un Hybrid de 330 CP

Maserati MC20 va avea motor V6 cu 630 CP și 730 Nm

Un Maserati Quattroporte primește o ușă în plus, devine shooting brake. La fel de frumos

Motoarele modelelor electrice Maserati vor avea un sunet specific. Ascultă-l! (VIDEO)

Acum doi ani, Maserati Levante Trofeo se lăuda cu cel mai puternic motor montat pe un model de serie largă oferit de producător: un V8 de proveniență Ferrari, capabil să producă aproape 600 de cai-putere. Pentru a aduce un ultim omagiu acestui ansamblu propulsor, Maserati reiterează numele Trofeo, de această dată și pe modelele Ghibli și Quattroporte.

În cazul lui Ghibli, Trofeo marchează o premieră: este prima dată când sedanul de clasă medie primește o motorizare V8. La Quattroporte, aceasta era disponibilă prin echiparea GTS; Levante era oferit atât ca GTS cât și ca Trofeo.

Cele trei modele Trofeo sunt acum animate de V8-ul Ferrari care livrează 580 de cai-putere și 730 de Newtoni-metru. Cel mai rapid dintre ele este Levante Trofeo — singurul oferit cu tracțiune integrală —, care poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Ghibli Trofeo bifează sprintul 0-100 km/h în 4,3 secunde, în timp ce Quattroporte Trofeo o face în 4,5 secunde. Viteza maximă pentru Levante este de 302 km/h, în timp ce Ghibli și Quattroporte ajung până la 326 km/h. Toate versiunile Trofeo dispun de cutie automată ZF cu opt trepte.

Trenul de rulare în cazul lui Ghibli și al lui Quattroporte este îmbunătățit cu suspensia Skyhook, cu amortizoare adaptive, în timp ce puntea spate primește brațe de aluminiu și diferențial cu alunecare limitată.

Pe lista de dotări standard se găsesc jantele de 21 de inci (22 de inci în cazul lui Levante Trofeo), scaunele sport îmbrăcate în piele, pachetul exterior Trofeo, sistemul audio Harman Kardon de 650 W (sau 1.280 W, opțional) și o suită de noi sisteme de asistență electronice. Ghibli și Quattroporte primesc, cu această ocazie, și un ecran central mai mare, de 10,1 inci, care oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Adaugă un comentariu