Detroit 2013: Noul Mercedes CLA

Mercedes a prezentat intr-un eveniment special cu o zi inaintea Salonului de la Detroit noul coupe cu patru usi Mercedes CLA.

Vizual, CLA nu aduce mari surprize. Asa cum preciza si Mercedes, versiunea de serie este aproape identica cu cea a conceptului Style Coupe atat din punct de vedere al dimensiunilor cat si ca design.

Disponibil in Germania de la un pret de 28.977 de euro (CLA 180), jumatate din cat al lui CLS, CLA este mai lung decat Clasa C Coupe, dar este mai ieftin decat acesta.

Cu un CX de 0,23 (0,22 pentru CLA 180 BE Edition), CLA stabileste un nou record mondial de aerodinamica in industria auto. In acelasi timp, CLA va dispune standard de un sistem de prevenire a coliziunilor Colission Prevention Assist, care functioneaza de la 7 km/h in sus.

Platforma tehnica provine de la Clasa A, avand suspensie McPherson pe fata, multilink pe spate si tractiune fata. Optional, anumite versiuni sunt disponibile cu tractiune integrala.

Sunt disponibile trei motorizari pe benzina CLA 180 (1,6 litri/122 CP), CLA 200 (1,6 litri//136 CP), CLA 250 (2,0 litri/211 CP) plus versiunea CLA 180 Blue Efficiency Edition si doua dieseluri CLA 200 CDI (1,8 litri/136 CP, din trimestrul al treilea) si CLA 220 CDI (2,2 litri/170 CP), CLA 250 si CLA 220 CDI fiind cuplate cu transmisie automata cu 7 trepte.

Un nou sistem de tractiune integrala

Ca si la alte modele cu motoare transversale, fluxul de putere este transmis printr-un angrenaj conic (PTU) integrat in transmisie si avand ungere comuna cu transmisia principala. Mercedes declara ca noul sistem 4Matic cantareste doar 70 kg, fiind cu 25% mai usor ca sistemele rivalilor sai. Mai departe, fluxul de putere este transmis spre spate prin intermediul unui arbore cardanic si a unui ambreiaj multidisc actionat electrohidraulic montat in dreptul puntii spate.  In mod normal, tractiunea este pe rotile fata, iar la nevoie se poate transfera spre spate pana la 50% din cuplu. In situatii limita si pentru foarte scurt timp, se poate transfera spre spate pana la 90% din cuplu.

 

Adaugă un comentariu