Noul model Volvo S60 va fi prezentat la Geneva

Suedezii de la Volvo au prezentat detaliile viitorului model S60, care va fi aratat oficial la Salonul Auto de la Geneva.

Noua generatie Volvo S60 afiseaza o caroserie cu forme noi, mai dinamice, asemanatoare unui coupe. In partea frontala se remarca grila radiatorului cu farurile pozitionate ceva mai in spate, in timp ce in partea din spate ies in evidenta umerii laterali, desen traditional la Volvo.

In plus, in partea din spate de pot remarca evacuarile duble. Noul Volvo S60 va dispune de serie de jante pe 18 inci. Luminile de semnalizare fata si spate utilizeaza tehnologia LED.

Volvo S60 promite caracteristici rutiere excelente, gratie unui nou sasiu, studiat atent pana in cele mai mici detalii, care este ajutat de numeroase sisteme de asistare si siguranta. Ca optiune, Volvo propune pentru noul S60 sasiul activ Four-C, care ofera mai mult control si confort, prin intermediul ajustarilor permanente, gratie unor senzori care monitorizeaza continuu anumiti parametri.

Volvo anunta ca interiorul va fi spatios pentru cinci persoane si va asigura suficient confort in timpul calatoriilor. Spatiul pentru genunchii pasagerilor din spate a fost marit cu 30 mm, in comparatie cu generatia trecuta. Noul S60 are noutati si vizavi de multimedia, semnat Audyssey Laboratories.

La lansare, Volvo S60 va dispune de patru propulsoare, trei diesel si unul alimentat cu benzina. Primul motor diesel din oferta este D5 (bi-turbo) care produce 205 CP si 420 Nm. Cu acest motor, S60 accelereaza pana la 100 km/h in 7,8 secunde (cu cutie de viteze automata cu sase trepte – optional, sau manuala) si atinge o viteza maxima de 235 km/h (cutie de viteze manuala), sau 230 km/h (cutie de viteze automata cu sase trepte – optional).

Al doilea diesel – D3, de 2 litri, ofera 163 CP si 400 Nm si accelereaza pana la 100 km/h in 9,2 secunde, indiferent daca este cuplat la o cutie de viteze manuala sau automata. Viteza maxima pentru S60 cu acest motor este de 220 km/h (cutie de viteze manuala) si de 216 km/h (cutie de viteze automata cu sase trepte – optional).

Versiunea DRIVe va fi introdusa in oferta mai tarziu si consta intr-un diesel de 1,6 litri si 115 CP (270 Nm), care va fi cuplat doar la o transmisie manuala cu sase trepte.

Motorul alimentat cu benzina (T6) are 3 litri si ofera 304 CP si 440 Nm. Cu acest motor, noul S60 ajunge la 100 km/h in 6,5 secunde si atinge viteza maxima de 250 km/h. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze automata cu sase trepte – Geartronic. Tractiunea AWD este standard in cazul lui T6.

Noul Volvo S60 propune sisteme precum DSTC (Dynamic Stability si Traction Control), Corner Traction Control, Pedestrian Detection cu sistem de franare complet automat, City Safety, DAC (Driver Alert Control), BLIS (Blind Spot Information System), Lane Departure Warning.

Noul Volvo S60 se va produce la uzina Volvo din Belgia, iar comercializarea sa va demara in aceasta vara.

Adaugă un comentariu