Noul Spark vine in martie 2010

Noul Spark propune un design mai atragator, spatiu interior mai mare, mai multe spatii de depozitare, confort, dar si mai multe optiuni la capitolul multimedia.

Unul dintre obiectivele celor de la Chevrolet vizavi de noul Spark, a fost fara doar si poate, spatiul si confortul interior. Astfel, atat in fata, cat si in spate, Spark dispune de mai mult loc pentru picioare si pentru umeri.

Capacitatea portbagajului este de 170 litri, cu bancheta spate in pozitie normala. Aceasta se poate rabata fractionat, 60:40 si poate fi rabatata complet.

Pentru interior, Chevrolet anunta ca a utilizat plastic de calitate, iar asamblarea panourilor din plastic s-a realizat cu ajutorul computerului.

Constructorul a avut grija sa proiecteze un automobil confortabil, cu un nivel de zgomot redus, fara vibratii, parte dintre acestea obtinute gratie suportului motorului cu patru puncte de prindere, dar si multumita rigidizarii caroseriei.

Ca si multimedia, Spark propune CD player cu MP3 si port USB. Optional, se poate comanda sistem audio cu hard intern de 4 Gb, ecran tactil de 4,3 inci si navigatie.

Gama de motoare include doua propulsoare alimentate cu benzina: 1 litru (995 cmc) si 1,2 litri (1.206 cmc). Ambele propulsoare dispun de bloc motor din fonta, chiulasa din aliaj si indeplinesc normele de poluare Euro 5. Transmisia este manuala cu cinci trepte pentru ambele motoare.

Primul motor dezvolta 68 CP/6.400 rpm si accelereaza pana la 100 km/h in 15,5 secunde. Viteza maxima este de 154 km/, in timp ce consumul mediu de carburant este de 4,8 l/100 km. Cel mai puternic motor dezvolta 81 CP/6.200 rpm si 111 Nm/4.600 rpm. Acceleratia pana la 100 km/h se realizeaza in 12,1 secunde. Cu acest motor sub capota, Spark atinge o viteza maxima de 164 km/h, iar consumul mediu de carburant este de 5,1 l/100 km.

Adaugă un comentariu