Producția noului Suzukia Vitara a demarat în cadrul uzinei din Ungaria

Producția noului Suzuki Vitara a demarat în cadrul uzinei din Ungaria. Startul procesului a fost dat de prim-ministrul Ungariei Viktor Orban, iar la eveniment a participat Osamu Suzuki, director executiv Suzuki Motor Corporation.

Numele Vitara’ își are originea în cuvântul vital’, asociat cu viața activă a proprietarului acestui model. Modelul nipon a fost dezvoltat sub conceptul Grab your field’ și îi permite clientului să-și personalizeze modelul astfel încât să corespundă cu stilul său de viață.

Noul model japonez reînvie astfel faimosul nume folosit de niponi începand cu 1988. Conform oficialilor Suzuki, noul Vitara are la baza conceptul iV-4, expus de japonezi în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2013.

Citește și: Test drive – Suzuki Vitara

Noul Vitara masoară 4,175 mm în lungime, 1,775 mm în lățime și are o înălțime de 1,610 mm. Mulțumită ampatamentului de 2,500 mm și a unei garde la sol de 185 de mm, modelul nipon promite performanțe bune pe orice fel de teren.

Noul Suzuki Vitara va sosi cu două motoare de 1,6 litri. Cel pe benzina se laudă cu 120 CP la 6.000 rpm si 156 Nm, iar unitatea diesel se lauda tot cu 120 CP, de această dată ei fiind livrați la 3.750 rpm. Fanii benzinarului vor putea alege între o cutie manuală cu 5 trepte sau una automată cu 6 rapoarte, în timp ce unitatea diesel va putea fi comandată doar alături de o transmisie manuală cu șase rapoarte.

Suzuki Vitara va fi disponibil alături de tehnologia ALLGRIP 4WD. Aceasta promite economie de combustibil în modul Auto, în timp ce modurile Sport, Snow și Lock vin cu personalizari în funcție de terenul pe care se rulează. Noul Suzuki Vitara va ajunge în România la finele lunii martie.

Adaugă un comentariu