Noul Volkswagen Polo: va fi un “benchmark în segment” aşa cum a anticipat șeful mărcii Herbert Diess?

Noul Volkswagen Polo a fost prezentat oficial şi aduce câteva noutăţi care dezvăluie drumul ales de compania germană şi pentru viitoarele modele pe care le va produce. Herbert Diess, șeful mărcii VW, declara în luna martie că noul Polo va fi benchmark-ul segmentului său. Astăzi avem ocazia să vedem dacă a avut dreptate.

Pentru prima dată noul Volkswagen Polo va putea fi comandat cu un motor alimentat cu gaz natural – 1.0 TGI de 90 CP (nu va fi disponibil în România). Instrumenele de bord sunt digitale, fiind folosit în premieră pentru grupul VW a doua generaţie a sistemului Active Info Display care transformă bordul într-un cockpit digital.

Noul Volkswagen Polo creşte în dimensiuni faţă de generaţia precedentă: 4053 mm lungime (+81 mm), 1751 mm lăţime (+69 mm), 1446 mm înălţime, 2564 mm ampatament (+94 mm) şi un volum al portbagajului de 351 litri (față de 280 de litri la vechea generație). Toate aceste valori se vor traduce într-un nivel de spațiu mai generos pentru pasageri. În premieră pentru clasa mică, Volkswagen a utilizat platforma modulabilă MQB, care aduce avantaje importante în materie de reducere a greutății și simplifică implementarea noilor tehnologii și motorizări.

Printre dotările noului Volkswagen Polo regăsim Front Assist, Blind Spot Detection, Park Distance Control, Air Care Climatronic, Adaptive Cruise Control(până la 210 km/h)  şi faruri LED folosite şi pe fratele mai mare Golf.  Sistemul Park Assist aduce o nouă funcţie prin care şoferul trebuie doar să acţioneze acceleraţia/frâna şi noul Volkswagen Polo va fi parcat de sistem.

Clienţii noului Volkswagen Polo vor putea alege între 14 nuanţe de vopsea pentru caroserie şi 12 modele de jante cu diametre cuprinse între 14 şi 18 inchi. Noul Volkswagen Polo va fi propus cu  mai multe variante de echipare: Trendline, Comfortline, Highline, Beats şi GTI. Echiparea Beats este nou introdusă şi a fost realizată în colaborare cu firma americană care produce căştile Beats şi pentru această versiune va putea fi comandat un sistem audio performat de 300 watti.

 

Noul Volkswagen Polo – gamă de motorizări

Benzină

1.0 MPI 65 CP transimisie manuală 5 trepte
1.0 MPI 75 CP transimisie manuală 5 trepte
1.0 TSI 95 CP transimisie manuală 5 trepte/ 7 trepte DSG
1.0 TSI 115 CP transimisie manuală 6 trepte/ 7 trepte DSG
1.5 TSI 150 CP transimisie manuală 6 trepte/ 7 trepte DSG
2.0 TSI 200 CP transimisie manuală 6 trepte/ 7 trepte DSG

Diesel

1.6 TDI 80 CP transimisie manuală 5 trepte
1.6 TDI 95 CP transimisie manuală 5 trepte/ 7 trepte DSG

Gaz

1.0 TGI 90 CP

Preţurile pentru noul Volkswagen Polo încep de la 12.975 euro pe piaţa germană. Pentru piața din România prețuriele încă nu au fost anunțate, dar mașina va fi disponibilă la vânzare din această toamnă.

 

Vezi cum arată noul noul Volkswagen Polo în clipul video:

Adaugă un comentariu