Nu renunța să faci ceea ce te reprezintă ca esență, chiar dacă altceva e pe val. Cam așa stă treaba cu noul Maserati GranTurismo.

Acesta este genul de formă pe care îl așteptau cunoscătorii din partea mărcii Maserati: un coupe GT clasic, cu motor amplasat longitudinal în față. Noul Maserati GranTurismo duce mai departe o tradiție începută cu 75 de ani în urmă prin Maserati A6 1500.

Luxul se regăsește pregnant în confort și comoditate, motiv pentru care mărcile sportive scumpe, urmărind să-și crească vânzările, au suferit în ultimele decenii o tranziție către segmentele limuzinelor și SUV-urilor. Din fericire, Maserati nu a lăsat niciodată deoparte genul de automobile care i-a adus ascensiunea și consacrarea: coupe-ul sportiv. Amprenta premium a lui Maserati GranTurismo 2023 este bine venită pe fondul tehnicii și prestațiilor cu caracter sportive stradal avansat.

Nu mai este o supriză pentru cei care urmăresc evoluțiile industriei auto italiene, ei au văzut asta venind: sub capota din față a coupe-ului Maserati se află acum propulsorul V6 din seria Nettuno, purtând semnătura Ferrari. Vorbim despre o cilindree de 3,0 litri, supraalimentare twin-turbo și 490 CP (pentru versiunea Modena) sau 550 CP (pentru versiunea Trofeo).

Ne-am bucurat sincer să vă dăm veștile notate mai sus. Ceea ce avem de menționat în continuare este nu mai puțin senzațional, dar mai puțin pe gustul adepților sportivității clasice, așa cum este aceasta evocată de liniile mașinii. Așadar, noul Maserati GranTurismo este propus și în varianta cu propulsie 100% electrică numită Folgore. Bateria sa are o capacitate de 92,5 kWh, sistemul a fost conceput pe o arhitectură calibrată la 800 V, fiind capabil să trimită la roți o putere de 760 CP.

Adaugă un comentariu