Numărul autovehiculelor ecologice în creștere cu 161%

Numărul autovehiculelor ecologice (hibride și electrice 100%) noi, vândute în România, în primele opt luni, a ajuns la 1.518 unități, în creștere cu 161% față de aceeași perioadă din anul anterior, arată statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Ni se pregăteşte o nouă formă a timbrului de mediu

În această marjă de creștere, s-au înregistrat 184 de mașini electrice 100%, numărul acestora fiind mai mult decât dublu în comparație cu primele opt luni din anul 2016, când se vânduseră 67 de unități.

Conform statisticii APIA, în perioada ianuarie — august 2017, ponderea autoturismelor ecologice în totalul vânzărilor la nivel național a fost de 1,9%, iar comercializarea de mașini hibride s-a majorat cu cu 160%.

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta. Doar la guvern se văd scăderi de preţ

La nivelul lunii august, au fost vândute 235 de mașini electrice și hibride, în scădere cu 19,24%, comparativ cu luna anterioară, când s-au înregistrat 291 de exemplare vândute.

În prezent, se derulează o nouă ediție a Programului ‘Rabla Plus‘, demarat în data de 10 mai 2017, destinat achiziționării de mașini prietenoase cu mediul.

Adaugă un comentariu

Articole similare