Nvidia se aliază cu Uber și Volkswagen pentru realizarea mașinilor autonome

Nvidia a prezentat Xavier, primul său cip destinat mașinilor care se conduc singure, și a anunțat parteneriate cu Uber și Volkswagen pentru mașini care se conduc singure.

Xavier are 9 miliarde de tranzistori, un procesor cu opt nuclee, dar și un cip grafic cu 512 nuclee Volta, conform Engadget. De asemenea, mai are un procesor 8K video, un accelerator folosit pentru învățare activă și un nou procesor pentru detectare video. Potrivit Nvidia, Xavier poate face 30.000 de miliarde de operațiuni pe secundă. Totul cu un consum de doar 30 Watti.

Primele cipuri vor fi livrate în trimestrul întâi al anului. Acestea vor funcționa împreună cu platforma Pegasus AI, centrată pe inteligența artificială, realizată tot de către Nvidia.

Jensen Huang – fondatorul și directorul general al Nvidia – a anunțat că mașinile autonome pe care le testează Uber folosesc cipurile sale. Uber utilizează SUV-uri Volvo pentru teste, iar acestea se desfășoară în orașele americane Pittsburgh și Phoenix.

Nvidia a anunțat un parteneriat cu grupul german Volkswagen. Acesta folosește platforma Nvidia Drive, care este un fel de ‘copilot inteligent’.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu