O companie japoneză care produce filtre auto deschide o fabrică în Arad

Producătorul nipon Roki, specializat în fabricarea de filtre pentru industria auto, a închiriat un spațiu de 5.500 de metri pătrați în Arad. Spaţiul va cuprinde o unitate de producţie şi zone de birouri.

Într-o primă etapă, în zona închiriată de japonezi vor lucra doar 50 de oameni, însă numărul lor se va dubla în 2019. Utilarea unității se va încheia la finalul anului curent, iar producția de serie va demara în 2018.

Japonezii de la Roki au 15 centre de producție în 12 țări diferite, iar România reprezintă primul nod European. Centrul unde Roki o să își amplaseze uzina se află în cadrul CTPark Arad.

Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spaţii cu posibilităţi de expansiune. De asemenea, poziţia este strategică : CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti – Timişoara – Arad – Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-Est’, spune Ana Dumitrache, country head CTP România.

Via | Economica

Articole similare