O noua semnatura luminoasa pentru Citroen DS3 si DS3 Cabrio

Design-ul, performanta și gama de personalizare au făcut din DS3 un model cu adevărat emblematic, vândut în peste 300.000 exemplare de la lansare, 66% fiind către noi clieni. O privire unică, hich-tech, pur și simplu hipnotică. Modelele DS 3 și DS 3 Cabrio vin echipate cu proiectoare ce combină tehnologiile LED și Xenon cu noii indicatori secventiali în premieră mondială.

 

Noile proiectoare garantează modelului DS 3 o vizibilitate sporită atât pe faza lungă cât și pe faza scurtă, o calitate exceptională a luminii, fiind în același timp deosebit de odihnitoare pentru ochi. Cele 3 modele LED, asociate unui modul Xenon, creează un fascicul luminos, puternic, cu o rază mare de actiune, garantând o mai bună vizibilitate și un confort sporit pe timp de noapte. Proiectoarele reduc de asemenea consumul de energie cu 35% atunci când este folosită faza scurtă și cu 75% la faza lungă. Cu o durată de viată de peste 20.000 ore, noile proiectoare de tip LED durează de 20 de ori mai mult faă de cele cu halogen. Inspirate de concept car-urile Numéro 9 și Wild Rubis, noile proiectoare integrează module independent concepute să arate ca diamantele. DS 3 integrează de asemenea, indicatori secventiali în exclusivitate la această categorie. Noua semnătură luminoasă este completată de luminile de zi DRL cu LED integrate la nivelul prizelor de aer frontale, ceea ce conferă modelului DS 3 un caracter cu adevărat unic. Partea din spate a modelelor DS 3 și DS 3 Cabrio integrează stopuri LED distinctive cu efect 3D. Pentru un plus de rafinament, proiectoarele 3D sunt înfrumuseate de logo-ul cromat DS aplicat pe un fond negru. Modelele DS 3 și DS 3 Cabrio integrează acum o nouă semnătură luminoasă avangardistă, deosebit de tehnologică și performantă cu un design fermecător. Rafinament sporit Pentru a păstra caracterul distinctiv dar si pentru mai multă atractivitate, gama DS vă propune noi oferte dar și multiple procedee de personalizare.

Disponibilă standard sau optional, în funcie de nivelul de echipare, pielea Nappa și cusăturile în relief beneficiază de un nivel înalt de calitate, reflectând întreaga expertiză a Mărcii. Know-how-ul unic al Mărcii este atât rezultatul eforturilor specialiștilor de elită, dar și a tradiiei frantuzești recunoscute din domeniul pielăriei. Motorizări noi deosebit de performante și eficiente DS 3 și DS Cabrio se remarcă prin agilitatea remarcabilă garantată de cuplul excepional la turaii mici, deosebit de eficient în orice circumstane. Suspensia atent construită și direcia extrem de precisă, garantează o stabilitate maximă, oferind un plus de sigurană și control conducătorilor auto. Experimentai noi senzaii la volan cu noua gamă de motorizari diesel și benzină propuse de DS 3, conforme normelor Euro.

65122
Cele două motorizări Diesel integrează versiunile BlueHDi 120 și BlueHDi 100. Mult mai performante și mai prietenoase cu mediul, acestea integrează tehnologia inovatoare SCR (Reducerea catalitică selectivă) capabilă să reducă emisiile de NOx cu până la 90%, precum și nivelul de CO2. Poziionat înaintea filtrului de particule aditivat,
modulul SCR reduce de asemenea emisiile de CO2 cu până la 4%. Așadar, DS vine echipat cu cele mai curate motoare din categoria sasi si este Best in Class cu o versiune BlueHDI 100* care emite 79g/km de CO2 și 94g/km CO2 la versiunea BlueHDi 120. Motorizările oferă și un consum de carburant optimizat (3,0l/100 km la versiunea BlueHDi 100 și 3,6l/100 km la BlueHDi 120), fiind în același timp deosebit de performante.
În ceea ce privește gama de motorizări pe benzină, DS 3 păstrează motorul de 207 CP Racing’ și cel THP 155, renumite pentru performana și răspunsul rapid la viteze mici. Modelul este de asemenea disponibil și cu motorizarea PureTech e-VTi 82 ETG, conformă normelor Euro 6. Această motorizare este în același timp economică (4,1l /100 km în ciclu combinat) dar și prietenoasă cu mediul (95g/km CO2). Motorizarea vine asociată cutiei automate ETG (Efficient Tronic Gearbox). Echipamente moderne high-tech, extrem de tehnologice DS 3 este recunoscută pentru confortul și comoditatea celor 5 scaune ‘adevărate’ precum și de portbagajul extrem de
generos, cel mai mare din categoria sa atât la versiunile cabrio cât și hatchback, la care se adaugă noi specificaii deosebit de utile pe traseele urbane.

 

65114
DS 3 și DS 3 Cabrio sunt primele modele ale grupului PSA care vin echipate cu tehnologia Active City Brake, un sistem automat de frânare, care previne coliziunile la viteză mică. Un radar cu rază mică de actiune instalat în partea superioară a parbrizului detectează obstacole, precum vehicule care circulă în aceeași direcie sau care sunt staionate pe drum. La viteze mai mici de 30km/h senzorul activează automat sistemul de frânare pentru a evita impactul. Pentru a facilita manevrele zilnice, DS 3 și DS 3 Cabrio pot fi echipate cu o cameră video pentru marșarier conectată la sistemul de navigatie eMyWay.

Adaugă un comentariu