Oamenii sunt unici, mașinile lor ar trebui să fie la fel, nu? Studiu de caz: un Porsche 911 GT3 profund pensonalizat.

Veste bună pentru cei care consideră că latura exclusivistă a mărcii Porsche a fost compromisă odată cu introducerea SUV-urilor, a sedanurilor și a dieselului: la Zuffenhausen funcționează și o divizie numită Porsche Exclusive Manufaktur. Nu are importanță cât costă ce se face acolo.

După ce, în 1985, a obținut victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans la volanul unui prototip Porsche 356, Paolo Barilla a păstrat o amintire vie pentru acea mașină. Atât de vie, încât a ales să-și trăiască viața la modul cel mai dinamic în continuare. Recent, antreprenorul italian și-a făcut un cadou de excepție cu prilejul aniversării de 60 de ani. Ce își dorea el: un Porsche 911 GT3 (generația 992) care să fie înrudit tehnic cu fosta sa mașină de curse de la Le Mans.

Paolo Barilla a insistat să se implice personal în procesul de personalizare a mașinii, împreună cu specialiștii și stiliștii casei. Configurația vopsirii este bazată pe nuanța Summer Yellow, iar transferarea modelului de décor de pe mașina de curse pe GT3 a fost realizată de designerii Grant Larson și Harm Lagaay. Larson este în prezent director de proiecte speciale în cadrul diviziei Style Porsche. Împreună cu Barilla, au fost alese modelul și culorile jantelor cu prindere centrală (la mașina de curse, jantele erau negre).

Pentru interior, Barilla a preferat culoarea cea mai evocatoare pentru sportivitatea clasică: negrul. Barilla a mai dorit și ca flanșa dintre motor și cutia de viteze să fie prinsă cu un tip special de șuruburi, având cuplu de strângere specificat. De acest montaj s-a ocupat personal, devenind pentru scurt timp angajat Porsche.

Realizarea acestei mașini a fost posibilă pentru că managementul de la Zuffenhausen a dezvoltat și integrat în ultimii ani conceptul de Factory One-Off, în care sunt implicate mai ales departamentele Porsche Exclusive Manufaktur și Porsche Classic. „Experiențele personale directe și autentice sunt, până la urmă, cele care definesc esența mărcii Porsche' a declarant Philipp Setter, manager al programului de consultare cu clienții Sonderwunsch din cadrul Porsche Exclusive Manufaktur.

Adaugă un comentariu