Ofensiva chineză: NextEV va lansa un rival pentru Tesla Model X

Producătorul chinez de modele electrice NextEV va lansa pe piața americană un rival pentru Tesla Model X. Brandul său de modele electrice, NIO, a dat deja, prin EP9, cel mai rapid model electric pe circuitul de la Nürburgring.

NextEV folosește experiența câștigată în cursele de Formula E pentru modelele sale de stradă comercializate sub brandul NIO. Primul model a fost EP9, un supercar electric cu o putere de 1.360 CP, care costă în jur de 1,2 milioane de dolari. Potrivit șefului de design al NextEV, David Hilton, EP9 este o punte de legătură între mașinile de curse ale producătorului chinez și viitorul lor SUV, care va fi lansat anul viitor.

Citește și NextEV a lansat un hypercar electric de 1.360 CP

Viitorul SUV NIO va avea o baterie cu o capacitate de 70 kWh, care-i va permite o autonomie (potrivit ciclului european NEDC) de 531 km. În ceea ce privește performanțele, co-fondatorul NextEV Jack Cheng le apreciază ca fiind „la fel de bune sau chiar superioare celor ale lui Tesla Model X, dar la un preț mai mic. Viitorul SUV electric va fi poziționat „ca rival pentru Audi și BMW, dar la un preț de Toyota, potrivit lui Cheng.

Vânzările în SUA vor începe în 2018 – începutul lui 2019, urmând ca după premiera americană noul model să fie disponibil și în Europa.

Adaugă un comentariu