Oficial – Mercedes CLA 45 AMG

La salonul auto de la New York, Mercedes a prezentat in premiera cea mai sportiva versiune pentru noul lor coupe cu patru portiere. Sub caroseria care ofera unul dintre cele exclusiviste linii de design, inginerii Mercedes au utilizat acelasi sistem de propulsie de la A 45 AMG.

Motorul turbo de 2 litri este cel mai puternic propulsor de 2 litri din lume si dezvolta 360 CP si 450 Nm. Puterea este transmisa catre suprafata de rulare prin intermediul unei cutii AMG SpeedShift DCT-7 cu dublu ambreiaj. Pentru un nivel de tractiune ridicat, CLA 45 AMG utilizeaza un sistem de tractiune integrala 4Matic, orientat pentru o tinuta de drum sportiva.

Perfomantele sunt uriase pentru un sedan compact. CLA 45 AMG accelereaza de la 0-100 km 4,6 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Sistemul de racire este unul de inalta performanta, ce preia elemente de la supersportivul SLS AMG, iar motoarele sunt ansamblate manual sub cunoscuta deviza AMG: un om, un motor. Sistemul de control al tractiunii va dispune de trei moduri distincte (On, Sport si Off). Pentru cei care isi doresc mai mult vor exista componente Performance (evacuare, suspensie, sistem de directie, scaune) care vor ridica gradul de adrenalina pe care CLA 45 AMG il poate livra.

Adaugă un comentariu