OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Touring

BMW a prezentat primele fotografii si informatii oficiale despre noul Seria 3 Touring, dedicat familistilor cu pretentii sportive.

Linia ușor înclinată a acoperișului si geamurile laterale ce se prelungesc mult spre înapoi și spatele puternic crează o silueta dinamica in care DNA-ul de design actual BMW se identifica din primul moment. Pe linga spatiul de stocare record in segment, de 495 litri, o serie de elemente practice sunt oferite standard, si anume: rabatarea banchetei in raport 40:20:40, deschiderea lunetei independent de hayon si si disponibilitatea unei huse pentru portbagaj, care poate fi stocată în compartimentul de sub podea.

Aspectele practice pot fi completate prin opțiunile personalizate precum sistemul adaptiv de fixare cu elemente plug-in variabile pentru podeaua portbagajului, funcția de deschidere hands-free a hayonului – parte a opțiunii Acces confort – și cârligul de tracțiune pivotant electric.

Practicalitatea noului model este datorata si cresterii dimensiunilor, cu un plus de 97 de milimetri la lungimea totală a automobilului din care 50 de milimetri la ampatament. In ciuda cresterii dimensiunilor, prin utilizarea de aliaje usoare si solutii ingineresti si de design inovatoare, BMW a reusit sa obtina un nou model cu o masa mai mica cu pina la 40 de kilograme decit modelul similar al generatiei precedente de Seria 3. Tehnologia avansata a sasiului, masa redusa, distributia echilibrata a maselor intre punti si tractiunea spate garanteaza caracterul dinamic cu care BMW ne-a obisnuit, si pe care l-a ridicat pe noi culmi cu noua Serie 3.

BMW Seria 3 Touring este așteptat să debuteze în România în luna septembrie. Prețul de pornire va fi de 25450 Euro fără TVA pentru versiunea BMW 316i. Primele variante disponibile pentru comanda la lansare vor fi 328i touring cu motorul 2.0 Twin Turbo de 245 CP, 320d touring (2.0 diesel de 184 CP) si, noutate importanta, 330d touring (3.0 diesel cu 6 cilindri in linie si 258 CP, echipat standard cu cutia de viteze automata cu 8 trepte Steptronic). Acest ultim model este o veste importanta pentru toti aceia care au fost nedumeriti de lipsa de informatii de la lansarea Seriei 3 berlina F30 privind motoarele diesel cu 6 in linie. Toate motoarele îndeplinesc prevederile standardului de emisii EU5, în timp ce motorizarea diesel a modelului 320d poate fi optimizată suplimentar pentru a respecta specificația EU6. Până la data lansări, gama de monitorizări va fi extinsă cu o serie de propulsoare benzină și diesel împrumutate din portofoliul BMW Seria 3 Sedan.

Adaugă un comentariu