Oficial – Porsche Panamera facelift

La salonul auto de la Shanghai, Porsche va prezenta faceliftul limuzinei sale de lux Panamera. Modifiarile nu sunt doar la nivelul detaliilor pentru ca noutatile sunt semnificative.

In primul rand, incepand cu aceasta versiune Porsche va oferi o echipare denumita Executive ce va avea ampatamentul mai lung cu 15 cm, disponibila pentru versiunea Turbo si pentru 4S. Toate modelele Executive vor fi dotate standard cu suspensia pneumatica.

A doua noutate importanta este reprezentata de modificarea sistemului de propulsie de la Panamera Hybrid. Sub denumirea oficiala de Panamera S E-Hybrid, versiunea “verde” a limuzinei sport va avea un consum mediu de numai 3,1 l/100 km. Puterea maxima este de 416 CP, dar cel mai important este ca motorul electric are o putere crescuta de la 47 CP la 95 CP. Autonomia in modul electric este situata intre 18 si 36 km, bateriile litiu-ion au 9,4 kWh, iar incarcarea lor se poate face de la orice priza conventionala. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in numai 5,5 secunde, iar viteza maxima este de 270 km/h.

Alta noutate importanta este reprezentata de aparitia unui motor V6 bi-turbo de 3 litri complet nou. Acesta va inlocui vechiul propulsor V8 de 4,8 litri de la vechiul Panamera S si 4S. La inceputul anului viitor, motorul diesel de 3 litri si 250 CP va fi inlocuit de unul nou care va dezvolta 300 CP. Tot atunci vor debuta Panamera Turbo S si Panamera Turbo S Executive.

Adaugă un comentariu