Opel Ampera costa acum 39.900 euro cu TVA

În contextul ofensivei de modele aflată în plin avânt la Opel, compania face încă o declaraţie clară, de angajament faţă de viitorul mobilităţii electrice: producătorul german reduce semnificativ preţul de achiziţie al Ampera ca impuls pentru acest tip de mobilitate ecologică ce nu este suficient răspândită. În România, Ampera este disponibil acum de la doar 39.900 euro cu TVA.

În urmă cu doar câteva zile, modelul electric al Opel a determinat 13.000 de cititori ai Auto Bild şi Auto Test să aleagă Ampera înaintea a 15 competitori drept “cel mai bun concept general” dintre modelele “first evergreens”. În 2010, revoluţionarul Opel Ampera câştiga nou introdusul titlu de “eCar Award’, în calitate de Inovaţia anului’, iar în 2011, produsul de serie a fost votat “eCar of the Year”.

Motorul electric de 111 kW/150 cp montat pe modelul Ampera este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. În funcţie de stilul de conducere şi de condiţiile de drum, autovehiculul poate parcurge distanţe cuprinse între 40 şi 80 km fără a produce emisii poluante, funcţionând numai pe baza energiei furnizate de baterie. În modul de autonomie extinsă, care este activat atunci când bateria a atins nivelul de încărcare minim, unitatea electrică de propulsie este alimentată cu energie de un generator acţionat de motorul pe benzină cu capacitate de 1,4 litri.

Adaugă un comentariu