Noua generație Opel Astra este accesibilă începând de la 19.500 de euro. A fost dat startul comenzilor.

Design transfigurat în manieră radicală și o filosofie total schimbată a sistemelor de propulsie: noua generație Astra își propune să devină o referință a clasei compacte, depășind succesul generațiilor precedente. Iar Astra Hybrid poate fi achiziționată începând de la 33.080 de euro (fără bonusuri eco incluse).

Varianta de bază, propusă la 19.500 de euro, are sub capotă o motorizare turbo de 1,2 litri cu 3 cilindri capabilă să furnizeze 110 CP. Cutia de viteze manuală cu 6 trepte valorifică eficient resursele sale de putere, iar consumul combinat (WLTP) se cifrează la 5,5-5,2 l/100 km.

Sistemul de propulsie cu care este echipată Astra Hybrid dezvoltă 180 CP și mizează pe un cuplu maxim respectabil, de 360 Nm. Automobilul poate să ruleze în regim strict electric pe o distanță de 61 km. În viitorul apropiat, oferta hibridelor Astra va fi completată cu o versiune de vârf, puterea sistemului său de propulsie atingând 225 CP. La începutul anului viitor va fi lansată și Astra-e, având sistem de propulsie 100% electric.

Dotarea standard a noii generații Opel Astra include un număr semnificativ de sisteme de asistare a conducerii și de siguranță avansate – inovații pe care clienții le puteau găsi până acum mai ales la vehiculele din segmentele superioare. Un punct major de interes al portofoliului îl reprezintă cea mai recentă versiune a blocurilor optice adaptive, anti-orbire, Intelli-Lux LED® Pixel light. Sistemul vine de la modelul Insignia, nava amiral a mărcii Opel, și are 168 de surse LED, fiind o referință în clasele compactă și medie.

Un adevărat salt în timp a avut loc la interiorul noii generații a modelului. Cu Pure Panel, panoul complet digital, instrumentele analogice sunt istorie. Noua interfață om-mașină (HMI), cu elemente grafice proaspete și moderne, oferă clienților o experiență pură si intuitivă. Operarea se face prin intermediul unui ecran tactil extra-larg, precum un smartphone. În plus, setările importante, cum ar fi climatizarea, pot fi selectate direct prin câteva comutatoare.

Confortul remarcabil al scaunelor în noul model al clasei compacte este, de asemenea, tipic pentru Opel. Scaunele față, dezvoltate in-house, sunt certificate AGR (Campanie pentru un spate sănătos), cu o ergonomie exemplară, în special în călătoriile lungi. Șoferul este susținut de sisteme opționale de asistență de ultimă generație, de la afișajul head-up – la camera cu vizualizare la 360-grade, denumită Intelli-Vision.

Adaugă un comentariu

Articole similare