Opel Astra va fi prezentat in septembrie

Informatii oficiale anunta ca noua generatie Opel Astra va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 17 septembrie.

Noul Opel Astra va fi aratat publicului larg in versiunea de caroserie cu cinci usi, a carei lungime are valoarea de 4.42 m. Ampatamentul acesteia a fost lungit cu 71 mm, in comparatie cu actuala generatie. De asemenea, sasiul mecatronic include o noua punte spate, regandita.

Asemanator fratelui mai mare, Insignia, de la care imprumuta si elemente de design, Astra va dobandi si sistemul FlexRide care permite alegerea uneia dintre cele trei setari, in functie de stilul de condus: standard, sport si tour. In acelasi timp, FlexRide se poate adapta continuu la modificarile stilului de sofat, dar si la viteza de abordare a virajelor.

Opel Asta va beneficia si de o noua generatie de faruri adaptive Advanced Forward Lighting (AFL+), bixenon, care isi modifica intensitatea si lungimea fasciculelor in functie de conditiile din trafic. Tot la dotari putem vorbi si despre scaunele frontale ergonomice, proiectate pentru sustinerea optima a spatelui, dar si pentru siguranta.

Din punct de vedere al motoarelor, Astra va avea sub capota opt propulsoare care indeplinesc normele de poluare Euro 5, unele dintre ele, cuplate la cutii de viteze cu sase trepte. In viitor, se vorbeste si despre o noua trasnmisie automata, cu functie Active Select.
Propulsoarele diesel CDTI (de la 1.3 la 2.0 litri) beneficiaza de injectie directa multipla si common-rail. Acestea dezvolta puteri cuprinse intre 95 si 160 CP. Mai tarziu, va sosi si versiunea ecoFLEX, cu consum de carburant si emisii de CO2 reduse.
Motoarele alimentate cu benzina (de la 1.4 la 1.6 litri) vor avea puteri cuprinse intre 100 si 180 CP. Dupa lansarea noului model, isi va face aparitia un nou motor pe benzina, de 1.4 litri Turbo, care va produce 140 CP si care va inlocui motorul de 1.8 litri natural aspirat.

Vizavi de interior, noua generatie Opel Astra propune acelasi stil de design, in ton cu formele afisate la exterior. Constructorul anunta ca a facut eforturi speciale pentru a oferi multiple solutii flexibile de depozitare.

Noua generatie Astra a fost supusa la peste 600 de ore de teste in tunelul de vant.

Adaugă un comentariu